Tour de France

Baks holdkammerat slår Mørkøvs Tour-rekord: - Han er vanvittig

Thomas De Gendt håber på at vinde prisen som den mest angrebsivrige rytter i Tour de France.

Thomas De Gendt angriber!

Det er nok den sætning, Tour de France-kommentatorerne har sagt flest gange i denne udgave af løbet, når det kommer til udbrudsforsøg i starten af etapen. Belgieren har nemlig ikke været til at holde tilbage.

Ifølge L’Equipe har han været i udbrud i 1.047 kilometer, og det virker usandsynligt, at De Gendt ikke får prisen som den mest angrebsivrige rytter i Paris, som bliver kåret i morgen. Undervejs i kommenteringen har han også høstet store roser. Blandt andet på 15. etape hvor han kørte fra sine konkurrenter i udbruddet, inden han så senere blev hentet.

- Han har simpelthen smadret dem med sine udmagrende føringer. Han er vanvittig det menneske, sagde Rolf Sørensen.

Thomas De Gendt har været i udbrud på ikke mindre end 11 etaper og har samlet over 75.000 kroner sammen i præmiepenge ind fra indlagte bjerg- og pointspurter. Det er dog ikke pengene, som han har gået efter. Det er prisen, som der venter på podiet i Paris i morgen.

- Jeg elsker at køre på denne måde, så jeg håber på, at jeg får prisen. Jeg prøver bare at køre på denne måde i alle de løb, som jeg stiller til start i, siger Thomas De Gendt ifølge Cyclingnews.

- Hvis jeg bliver i feltet, så vinder jeg ikke, og det er mit eneste mål i løbet,

Thomas De Gendts antal kilometer i udbrud slår den tidligere rekord, som var på 841 kilometer. Den havde danske Michael Mørkøv, som var særdeles aktiv i 2012-udgaven af løbet.

Der venter nu kun en enkeltstart og etapen til Paris. Hvis belgieren er godt kørende, så håber han på et godt resultat på enkeltstarten lørdag.

- Hvis jeg giver den gas på enkeltstarten kan jeg måske køre i top-10. Disse etaper er sidste chance for at tage en etapesejr. André Greipel har tidligere vundet to gange på Champs-Élysées, så vi ved, at han er i stand til at vinde der, siger Thomas De Gendt.

Lotto Soudal-rytteren er nummer 51 i klassementet, 2.03.05 timer efter Chris Froome. Sidste chance for at samle kilometer sammen til udbruddet bliver søndag, når feltet kører 21. og sidste etape.