Lidende Bak: - Var ved at stå af og gå

Selv om Lars Bak satte en god tid på lørdagens enkeltstart, var han i problemer på en stigning undervejs.

Lars Bak sparede bestemt ikke på kræfterne på den 22 kilometer lange enkeltstart på næstsidste etape i Tour de France.

Efter 10,2 kilometer havde han sat bedste mellemtid, og da han kom i mål var det i den næstbedste tid. Lotto Soudal-rytteren led ellers midtvejs på ruten, hvor der var en kort stejl stigning.

- Det gik rigtig godt ud til første mellemtid, men så måtte jeg gå ned på 400 watt de sidste 500 meter op ad bakken for ikke at eksplodere. Jeg var lige ved at stå af og gå op.

- Heldigvis havde jeg fået den rigtige gearing på, for den var modbydelig. Alt i alt en god rytme, men det var drønvarmt, og jeg kogte virkelig, siger han til TV 2 SPORT.

Normalt er Lars Bak ikke én som blander sig blandt de forreste på en enkeltstart. Men lige præcis på denne enkeltstart var der en ekstra motivationsfaktor. At slå den anden tilbageværende dansker i løbet. Michael Valgren.

- Valgren inviterede mig til Thy-fest og danskerkonkurrence i går (fredag, red.), så jeg prøvede at køre alt, hvad jeg kunne. Mit mål var at slå Valle (Michael Valgren, red.) i dag, siger Bak, som lykkedes med at slå sin landsmand med 43 sekunder.

Lars Bak om sin tid på 20. etape. Video: Morten Kirkegård

Lars Bak er udset til at have en stor rolle på søndagens etape, hvor han skal forsøge at køre sin holdkammerat André Greipel frem til sejr på Champs-Élysées. Derfor var det lidt overraskende, at han ikke forsøgte at spare kræfter på lørdagens enkeltstart.

- Jeg er kørt varm efter i dag. Og om du kører 80 eller 100 procent i dg gør ikke den store forskel. Jeg skylder også lidt på pluskontoen, efter jeg har siddet i feltet de seneste par dage, mens de andre har været i udbrud.

Se resten af lørdagens enkeltstart på TV 2 og TV 2 PLAY.