Tourens store overraskelse: - Ingen vidste det, men han kom for at vinde

Colombianske Rigoberto Urán tangerer med en andenplads sin bedste Grand Tour i karrieren.

Chris Froome, Richie Porte, Romain Bardet, Alberto Contador, Nairo Quintana, Fabio Aru, Jakob Fuglsang.

Det var disse navne, der blev spillet ud inden årets Tour de France som rytterne, der kunne vinde. Der var næppe nogen, der nævnte Cannondale-Drapac-rytteren Rigoberto Urán.

Den 30-årige colombianer har i den grad taget fusen på cykelverdenen med den andenplads, han sikrer sig, hvis han gennemfører 21. og sidste etape søndag.

Urán har svævet under radaren, og det har været helt bevidst fra holdets side.

- Vi ville gerne have vundet Tour de France. Ingen andre vidste det, men vi kom her for at vinde løbet, siger Cannondale-Drapacs manager Jonathan Vaughters til CyclingWeekly.

- Rigo tror altid på sig selv. Han har mere selvtillid end os alle. Han var overbevist om, at han var her for at gøre noget specielt. Han kørte et fantastisk løb, men Froome var bare mere fantastisk.

Rigoberto Urán er i gang med sit fjerde Tour de France, hvor han aldrig er endt i top-20.

To gange er han blevet nummer to i Giro d'Italia, hvor han også har vundet to etaper. Men alt det er nu blevet overgået af en andenplads i verdens største cykelløb, hvor han undervejs også vandt sin første etapesejre i løbet.

Se højdepunkterne fra 9. etape af årets Tour de France. Video: Jacob Nordestgaard Lage

- Det har været et virkelig godt Tour de France for mig. Jeg har vundet en etape, men at slutte som nummer to er det vigtigste resultat i min karriere, siger Urán til Mundo Deportivo.

Og det har da også overrasket hans manager.

- Jeg havde forventet top-5. En andenplads er over min forventning, og jeg er rigtig glad. Man gør alt for at vinde Touren, og hvis du bliver nummer to og har gjort alt, du kan, skal man være tilfreds, siger Vaughters.