Tour de France

Tour-ruten får ros: - Den har gjort Froome mere sårbar

Dan Martin håber, at Tour-arrangørerne næste år vil gøre ruten lige så angrebsvenlig som i år.

Chris Froome måtte kæmpe voldsomt for sin fjerde Tour de France-sejr, som blev med den mindste margin i sin regeringstid.

Mens han har sat konkurrenterne på plads på enkeltstarterne, har rivalerne givet ham kamp til stregen i bjergene. Det skyldes en angrebsvenlig rute, mener Dan Martin, som slutter løbet som nummer seks.

- Stigningerne har været mere stejle, og det har gjort det sværere at bruge sit hold i bjergene. Selvom Sky stadig var stærke, var de mere langt mere sårbare end sidste år.

- Så forhåbentlig vil de (arrangørerne, red.) fortsætte tendensen med ruten, og så vil vi være tilbage igen næste år og forsøge at vinde, siger han til Cyclingnews.

Dan Martin er en af dem, som har været flittigst til at angribe i klassementet. Også selvom kræfterne ikke har været der til at gøre det færdig. Senest på etapen der sluttede på toppen af Col d'Izoard.

- Jeg er bare træt. Det har været et virkelig hårdt Tour de France. Du giver hele tiden alt, hvad du har, så der er ikke noget tilbage. Det har været en svær sæson for mig indtil videre, og måske har jeg kørt på dampene de sidste par dage. Selvom jeg har bluffet ret godt ved at angribe.

Quick-Step Floors-rytteren sluttede på sjettepladsen i Tour de France.