Tour de France

Vild sejrsstime ødelagt for Baks holdkammerat: - Det er synd

André Greipel nåede ikke at komme op på siden af Bernard Hinaults 13 Grand Tours i træk med en etapesejr.

André Greipel var få centimeter fra at få en sejr i årets Tour de France. Men på sidste etape var Dylan Groenewegen lige nøjagtig hurtigere.

Dermed har den tyske sprinter for første gang ikke vundet en etape i en Grand Tour siden 2008.

- Vi er selvfølgelig skuffede, fordi jeg ser det som om, at Greipel var den stærkeste, siger Greipels danske holdkammerat, Lars Bak, til TV 2 SPORT.

Det var Dylan Groenewegen, der åbnede spurten på Champs-Élysées, og selvom der var modvind på strækningen, formåede han at holde folk bag sig.

André Greipel, som har vundet i Paris de sidste to år, kom ellers blæsende til sidst med en højere topfart. Men han nåede lige nøjagtig ikke forbi, inden rytterne passerede målstregen.

- Han var bange for at åbne for tidligt, men det handler også om timing. Han plejer ellers at være god til at vinde her. Så han er den første taber i dag. Det er synd. Den skule lige have været 20 meter længere, så havde han vundet, fortæller Bak.

Greipels stime begyndte i Giro d'Italia i 2008 og har strakt sig over 12 Grand Tours med minimum én etapesejr. Kun to ryttere har overgået den bedrift. Det er Bernard Hinault og Eddy Merckx, som henholdsvis vandt en etape i henholdsvis 13 og 14 Grand Tours i træk.

I pointkonkurrencen sluttede André Greipel som nummer to. 136 point efter vinderen Michael Matthews.