Vuelta a España

Froome vil i historiebøgerne - stiller til start i Vueltaen

Dette års Tour de France-vinder, Chris Froome, går efter at vinde det spanske etapeløb, der begynder om mindre end fire uger.

Se Vuelta a Espana på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Der har været snak om det, og nu bekræfter Team Sky så rygterne. Chris Froome sidder på cyklen, når årets tredje og sidste Grand Tour, Vuelta a Espana, går i gang den 19. august.

Det er sjette gang, at briten skal køre rundturen i Spanien. Tre gange er han blevet nummer to, mens han i 2012 blev nummer fire. I 2015 gennemførte han ikke løbet.

- Vueltaen er et løb, jeg elsker. Det er et ondskabsfuldt løb, men det er tre uger, jeg elsker. Jeg er blevet nummer to tre gange, og jeg ville elske at vinde Vueltaen, siger Chris Froome ifølge Team Skys hjemmeside.

- At vinde Touren og Vueltaen samme år ville være absolut fantastisk. Jeg har fået den mulighed nu, og jeg går bestemt efter det.

Det er kun sket to gange tidligere, at en rytter har vundet Tour de France og Vuelta a Espana samme år. Det skete i 1963, hvor Jacques Anquetil strøg til tops i begge løb, og i 1978 lykkedes det samme for Bernard Hinault.

Team Sky-chef sir David Brailsford tror dog fuldt ud på, at den firedobbelte Tour-vinder, Chris Froome, står øverst på podiet i Madrid den 10. september og dermed gør Anquetil og Hinault kunststykket efter.

- Der er ingen grund til, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Vi har fire uger til starten af Vueltaen, siger Brailsford ifølge holdets hjemmeside.

- Vi har nogle løb inden da, men vi vil forsøge at komme os hurtigt og gøre det hele én gang mere.

Vuelta a Espana køres i år fra den 19. august til den 10. september og kan følges på TV 2 SPORT og sport.tv2.dk.