Cykling

Vinokourov ser god udvikling hos Valgren

Trods beskedne resultater hidtil i år, så viser Michael Valgren god fremgang, mener Alexandre Vinokourov.

Michael Valgren (Astana) kæmpede forgæves for at køre holdkaptajn Fabio Aru til sejr i årets Tour de France.

Italieneren var ikke stærk nok, da det gjaldt og endte som nummer fem.

Men danskeren er primært hentet til Astana forud for denne sæson for at gøre sig som klassikerrytter i foråret.

Det blev ikke til de store resultater i den første klassikersæson for holdet, men Astana-holdchef Alexandre Vinokourov ser stadig stort potentiale i den 25-årige dansker.

- Vi har haft en svær første halvdel af sæsonen, hvor ikke alle af vores nye ryttere har kunnet vise deres fulde potentiale. Men Michael Valgren viser gode fremskridt, og vi håber, at han vil udvikle sig til en stærk klassikerrytter, siger Vinokourov.

- Han viser sin fantastiske og seriøse tilgang i træningen.

Valgren var én af tre danskere, som sluttede sig til Jakob Fuglsang på Astana ved årsskiftet.

Også Jesper Hansen og Matti Breschel kører nu i det lyseblå lycra-tøj, og Vinokourov var glad for, at der var danske ryttere ledige på markedet efter sidste sæson.

- Der er mange gode ryttere i Danmark. I slutningen af sidste sæson var der flere stærke ryttere fra Danmark, som var frie på markedet - især nogle gode klassikerryttere, siger Astana-chefen.

- Vi ønskede at forstærke os på positionerne til foråret, så vi var på udkig efter et par stærke klassikerfolk. Erfarne Matti Breschel og unge, lovende Michael Valgren lignede rytterne, som kunne bringe noget nyt til holdet i klassikersæsonen.

Ambitionerne blev ikke helt indfriet i første klassikersæson, men Valgren har kontrakt for et år mere. Matti Breschels kontrakt udløber til nytår.

26-årige Jesper Hansen har også kontrakt for et år mere, og selv om han har haft svært ved at komme sig ovenpå maj måneds Giro d'Italia, så har Astana stadig stor tiltro til ham.

- Jesper Hansen er stadig ung og mangler noget erfaring i løbene, men vi tvivler overhovedet ikke på hans træning og arbejde i løbene, siger Vinokourov.

Jakob Fuglsang forlængede kort før Tour-starten i Düsseldorf kontrakten med Astana, så han forbliver på holdet til og med 2019. Han måtte dog udgå af årets Tour de France efter et styrt.

På rygteplan sendes også Magnus Cort (Orica-Scott) til Astana fra næste sæson.