Tour de France

Tour-rytter friede på sidste etape - nu har han fået sit 'ja'

Nysgerrige Tour de France-seere, der overværede Cyril Gautiers frieri på sidste etape, får nu endelig afslutningen på den søde historie.

Ja, Chris Froome vandt igen.

Det blev australske Michael Matthews, der satte en stopper for Peter Sagans fem-årige dominans i kampen om den grønne trøje, og efter de samme fem års pause fik fransk cykelsport atter en ny, polkaprikket bjerghelt i Warren Barguil.

Årets Tour de France er slut, massevis af spørgsmål er blevet besvaret i løbet af de 23 dage i det franske - og ét enkelt er nu endelig blevet besvaret et par dage senere:

Cyril Gautiers kæreste svarede "ja."

Under søndagens paradekørsel på 21. og sidste etape blev alverdens tv-seere vidner til et helt specielt øjeblik, da AG2R-rytteren Cyril Gautier valgte at kalde en kameramotorcykel hen ved siden af sin cykel midt under etapen for at fri til sin Caroline.

Caroline, veux-tu m'épouser? Je t'aime. (Caroline, vil du gifte dig med mig? Jeg elsker dig.) stod der på sedlen, som Gautier viste til kameraet.

Den 29-årige franskmand fik angiveligt hurtigt et 'ja' til sit spørgsmål, men mandag havde han endnu ikke indviet offentligheden i svaret fra sin udkårne.

Om aftenen blev det længe ventede svar så offentliggjort for de nysgerrige eller blot romantisk anlagte Tour-seere - foruden Cannondale-kollegaen og landsmanden Pierre Rolland, der kørte ved siden af Gautier under det alternative frieri, og i klare vendinger opfordrede Caroline til at svare oui.

Og det var præcis hvad hun gjorde - og det blev naturligvis også foreviget på de sociale medier.

Allerede i løbet af søndagen havde den tredobbelte vinder af Tourens pointtrøje og nuværende chef hos AG2R-konkurrenterne fra Orica Scott, Robbie McEwen, dog angiveligt fulgt sagen til dørs og udløste spændingen.

- Update på Cyril Gautiers Tour de France-frieri... hun sagde JA, skrev den australske tidligere spinterkonge på sin Twitter-profil søndag aften.

Hvor han havde fået dét indblik fra, meldte historien dog intet om.

Nu skulle den dog være god nok - og den franske avis Le Telegramme skriver, at parret skal giftes i slutningen af 2018.

Froome hjælper fan med at fri

En mand, der til gengæld fik svar på sit søndags-frieri i kærlighedens by med det samme, er en fan af Team Sky-kaptajnen, Chris Froome - og det endda med hjælp fra sit idol.

Sky Sports-journalisten Orla Chennaoui har lagt to videoer på Twitter, og i den første ses det tydeligt, at den britiske Tour de France-vinder giver forlovelsesringen til tilhængeren, så han kan fri til sin kæreste i minutterne efter årets sidste Tour-etape.

I den efterfølgende video har hun sagt ja, og Chris Froome bevæger sig videre i menneskemængden.