Tour de France

Tourens sjettebedste gennemførte med to brud på ryggen

Quick-Steps Daniel Martin må sætte cyklen i garagen i tre ugers tid, da han har to små brud på ryggen efter Tour de France.

Niende etape i dette års Tour de France er ikke én, som Daniel Martin husker på grund af noget godt.

Quick-Steps klassementskaptajn måtte nemlig en tur i asfalten, da Richie Porte styrtede voldsomt og mejede ham ned på nedkørslen fra Mont du Chat-stigningen. Porte måtte udgå, imens Martin kørte videre med store skrammer. Han gennemførte løbet og endte på en sjetteplads i klassementet.

Den irske rytter har efter det store franske etapeløb gennemgået en større undersøgelse, og her er det kommet frem, at han havde to små brud på to ryghvirvler, som han fik som følge af styrtet. 

Daniel Martin fortæller, at han faktisk havde det bedre, når han sad på cyklen i Touren, end når han ikke var i gang.

- Jeg havde ikke nogle problemer under løbet, imens jeg sad på cyklen. Men da jeg stod af, havde jeg det ikke særligt godt. Så jeg blev scannet i denne uge, og der fik jeg nyheden, siger han i en pressemeddelelse.

Herunder kan du se styrtet, hvor Richie Porte røg ind i Daniel Martin.

Se højdepunkterne fra 9. etape af årets Tour de France. Video: Jacob Nordestgaard Lage

Quick-Step-rytteren må nu tage et stykke tid væk fra sadlen, så han kan hele og vende stærkere tilbage. Han misser blandt andet endagsløbet Clásica  de San Sebastián, som køres på lørdag.

- Det er virkelig en skam, at jeg ikke kommer til at køre San Sebastián, da jeg har gode ben, og jeg elsker at køre det. Men heldigvis skal jeg ikke bekymre mig om skaden mere, når jeg er på cyklen, siger han.

- Hvis jeg skal nå mine fremtidige mål i god form, så det er vigtigt, at jeg tager en pause nu og giver frakturerne tid til at hele. Der er ikke andet, jeg kan gøre. Jeg skal hvile og derefter bygge mig op til resten af sæsonen.

Daniel Martin fortæller, at han regner med at skulle holde i pause i tre ugers tid.

Du kan stadig se Clásica de San Sebastián på TV 2 PLAY lørdag, selvom Daniel Martin ikke er med.