Cykling

Danskers kaptajn snyder Mikel Landa på sidste etape

Efter forarbejde af danske Jesper Hansen vandt hans kaptajn, Miguel Angel Lopez, sidste etape af Vuelta a Burgos. Mikel Landa tog den samlede sejr.

Ellers så suveræne Mikel Landa, der inden sidste etape af Vuelta a Burgos havde gjort rent bord på de hårde etaper med to etapesejre, måtte se sig slået på 5. etape.

Astanas unge colombianer Miguel Angel Lopez viste sig nemlig som klart stærkeste mand på den stejle stigning, Lagunas de Neila, op mod mål. Her sad han sammen med netop Landa og den unge Quick-Step Floors-rytter Enric Mas i finalen. De to kunne dog ikke følge Lopez, da han angreb i finalen.

Colombianeren vandt etapen med fem sekunder foran Mas og 11 sekunder foran Landa.

Men selvom Landa ikke fuldendte sit etape-hattrick, kan han alligevel glæde sig over den samlede sejr i løbet. Han vinder med 40 sekunder ned til Mas på andenpladsen og 46 sekunder til David de la Cruz. 

Nu tager han en velfortjent løbspause. Baskeren, der endte som nummer 4 i årets Tour de France, skal nemlig ikke køre Vuelta a España, da han også deltog i årets første Grand Tour, Giro d’Italia.

Det skal dagens etapevinder til gengæld. Det samme skal hans danske Astana-holdkammerat Jesper Hansen, der viste god Vuelta-form på etapen. Danskeren lavede et stærkt forarbejde på stigningen for sin kaptajn, da han satte højt tempo og holdt det hele samlet, inden trioen med Lopez slog hul.

Vuelta a España begynder den 19. august og kan ses på TV 2 SPORT.