Cykling

Alberto Contador stopper karrieren

Vuelta a España bliver sidste løb for Alberto Contador. Derefter sætter spanieren cyklen i garagen og sætter punktum for en lang karriere.

En af de store profiler i cykelsporten siger snart stop. Alberto Contador meddeler på Instagram, at når Vuelta a España slutter den 10. september, er det samtidig enden på spanierens karriere.

En karriere, der begyndte for over 14 år siden på ONCE-Eroski.

- Det vil blive mit sidste løb som professionel. Jeg siger det her glad og uden vemod, begynder den spanske cykelrytter annonceringen af sit farvel på Instagram.

Den syvdobbelte Grand Tour-vinder når dermed sin 18. Grand Tour, når han den 19. august ruller ud på sin sidste enkeltstart som professionel.

- Det er en beslutning, jeg har overvejet nøje, og jeg tror ikke, at der er et bedre sted at sige farvel end i mit hjemlands løb. Jeg er sikker på, at det vil blive tre fantastiske uger, siger Alberto Contador.

Under dette års Tour de France forsøgte den tidligere vinder gang på gang at angribe de andre favoritter, men de klassementsryttere var for stærke for spanieren, og derfor blev det til en plads som nummer ni i det samlede klassement.

Bjarne Riis kalder sig selv Contadors største fan, men bliver også tit sur på ham. Video: Bo Bentsen

Noget, der har været sigende for de senere år af Alberto Contadors karriere, hvor El Pistolero ikke har kunnet nå tidligere tiders storhed.

Men nu er det hele snart slut. Der er lagt op til tre ugers flot farvel, når Vuelta a España begynder om små to uger.

- Jeg glæder mig til at føle jeres kærlighed, og jeg kan ikke vente på, at de tre uger kommer, siger Alberto Contador.

View this post on Instagram

Gracias a tod@s! Thanks to all!

A post shared by Alberto Contador (@acontadoroficial) on