Vuelta a España

Chris Anker følte Contadors had til Armstrong: - Han havde svært ved at stole på folk

Chris Anker Sørensen blev i 2011 holdkammerat med Alberto Contador, der ifølge danskeren var mærket af året sammen med Lance Armstrong.

Se Vuelta a España på TV 2 SPORT

Alberto Contador meddelte mandag, at han indstiller en glorværdig karriere, når han har kørt hjemlandets Grand Tour, Vuelta a España.

Det er ikke noget, man ser så tit i cykelsporten, men man så de to, som virkelig hadede hinanden.

Chris Anker Sørensen

Danske Chris Anker Sørensen nåede at køre på hold med Contador i fem år. Han var med til at vinde Vuelta a España i 2014 og har stor respekt for spanieren, der dog også var en hård kaptajn at køre for.

- Han har været i toppen af samtlige cykelløb, han har stillet op i. Han har stort set altid været på podiet, og han har vundet Touren, Vueltaen og Giroen. En virkelig imponerende cykelrytter.

- Han er en stor leder, idet han har sine meritter og resultater, så man har kæmpe respekt for ham. Nogle gange synes jeg, han taktisk har brugt sit hold for hårdt. Han var en hård mand at køre under, for han ville altid have, man sad helt fremme. Så snart der var en mulighed, ville han angribe, og det sled rigtig meget på sit hold, siger Chris Anker Sørensen.

Mærket af året med Lance Armstrong

Spanierens æra som den nok stærkeste klassementsrytter i verden begyndte, da den altdominerende amerikaner Lance Armstrong indstillede karrieren efter syv Tour de France-sejre i træk.

Contador vandt Tour de France første gang i 2007, og året efter blev det til sejre i både Giro d'Italia og Vuelta a España.

Men året efter gjorde Armstrong et bemærkelsesværdig comeback - og blev pludselig holdkammerat med Contador på Astana-holdet.

Alberto Contador og Lance Armstrong under præsentationen til Tour de France i 2009.

Danske Chris Anker Sørensen oplevede konstellationen i feltet, før han i 2011 blev holdkammerat med spanieren på Bjarne Riis' danske cykelhold, Saxo Bank-Sunguard.

- Han og Lance havde en meget intern rivalisering på holdet. Det er ikke noget, man ser så tit i cykelsporten, men man så de to, som virkelig hadede hinanden. Der var dårlig stemning, de kørte mod hinanden, og de så hellere en fra et andet hold vinde frem den anden, så det var en meget, meget speciel situation, fortæller Chris Anker Sørensen til TV 2 SPORT.

- Det kunne man godt mærke på Alberto, da han kom ind under vingerne hos Bjarne (Riis, red.), hvor jeg kørte på hold med ham. I starten havde han svært ved at stole på folk, han ikke kendte, fordi han havde den her meget dårligere oplevelse med Lance Armstrong på Astana.

Contador vandt dog Touren i Lance Armstrongs comebackår, og siden indrømmede amerikaneren stort dopingmisbrug, således at han fik frataget sine sejre i Touren fra 1999 til 2005.

Håber på værdig afsked

Nu er der så kun ét kapitel tilbage, som skal skrives i Contadors karriere: Vuelta a España 2017.

Contador har i alt vundet syv Grand Tours, hvoraf de tre har været den spanske rundtur. Hans sidste Vuelta-sejr ligger dog tre år tilbage i tiden, og i de seneste år har han ikke for alvor været i nærheden af en Grand Tour-sejr.

Chris Anker Sørensen håber dog, at han får sat et værdigt punktum for karrieren.

- Jeg er meget spændt på det. Jeg håber for ham, det bliver en succes. En podieplacering eller en etapesejr. Det vil han fortjene. Han har betydet utrolig meget for cykelsporten og har nok været den mest betydende rytter i ti år i etapeløbssammenhæng, så det bliver en stor afsked med Spanien for ham, og jeg er sikker på, der kommer til at være rigtig, rigtig mange tilskuere, der følger og hepper på ham, siger Chris Anker Sørensen til TV 2 SPORT.

Du kan se Alberto Contadors sidste løb på TV 2 SPORT fra den 19. august.