Cykling

Skubbede og slog ud efter rytter - nu har han fået sin straf

Hugo Hofstetter slipper med en bøde og får lov til at køre videre trods infight på 3. etape af Arctic Race of Norway.

Cofidis-rytteren Hugo Hofstetter er blevet 2.600 kroner fattigere efter sin infight med norske Truls Korsæth på 3. etape af Arctic Race of Norway. Han får dog lov til at køre videre.

På pointspurten med 29 kilometer til mål var Hofstetter ikke tilfreds med Korsæths spurt, og det fik nordmanden at føle med et skub, der var tæt på at sende ham ind i porten ved pointspurtens målstreg. TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Vandborg reagerede hårdt på forseelsen og ville have Hofstetter smidt ud. Sådan gik det ikke.

Det har Den Internationale Cykelunion (UCI) altså takseret til en bøde på 200 schweizerfranc af to omgange svarende til omkring 2.600 samt en deklassering i pointspurten til sidstepladsen i det syv mand store udbrud.

- Jeg synes, straffen er lidt ligegyldig og for mild. Straffen ved pointspurten er nok den, der rammer ham hårdest. Den økonomiske del rammer ham ikke så hårdt, medmindre Cofidis-holdet siger, at han selv skal betale, fordi det er noget skidt, han har lavet - ellers ryger bøden bare i en fælles kasse for præmiepenge. Så det betyder jo ingenting, siger en ærgerlig Vandborg.

- Jeg synes, det er en skam, for jeg mener, han skal ud for den forseelse. Jeg ved godt, at Korsæth ikke ryger ned, men målestokken skal ikke være konsekvenserne for den anden. Det skal være handlingen, og den er klart forkert.

UCI har straffet hårdere

Hofstetter slipper altså noget billigere fra episoden end eksempelvis verdensmesteren Peter Sagan under årets Tour de France. De fleste husker sikkert, hvordan det gik til med ham og Mark Cavendish på 4. etape af det franske løb.

Her fik Sagan skylden for britens styrt, og UCI-kommissærerne nøjedes ikke med at give verdensmesteren en bøde. Han fik ikke lov til at stille til start på etapen efter.

Mark Cavendish styrtede 200 meter før mål i en dramatisk finalespurt på 4. etape. Video: Bo Bentsen

Samme skæbne fik Hofstetter altså ikke for sin aktion, hvor UCI altså ikke vurderede det til at være en hård nok forseelse til at smide den 23-årige Cofidis-rytter ud.

- Linjen hos UCI har ikke været konsekvent. Det bygger videre på det, vi har snakket om hele året, hvor det har svinget meget mellem de forskellige jurymedlemmer i løbene, siger Vandborg.

Derfor stiller Hofstetter til start på 4. etape, som du kan se på TV 2 SPORT fra klokken 15:00.