Vuelta a España

Tidligere OL-vinder testet positiv for doping

Samuel Sanchez er suspenderet af sit hold efter at have leveret en positiv dopingprøve.

BMC-rytteren Samuel Sanchez er testet positiv for brug af det ulovlige middel GHRP-2. Det skriver den internationale cykelunion, UCI, i en pressemeddelelse.

Stoffet bruges normalt til syge mennesker, der mangler væksthormoner. I USA er det godkendt til behandling, men det er det ikke i Danmark.

Hos cykelryttere har det den effekt, at det nedsætter kropsfedt og øger muskelmassen og styrke.

Smidt af Vuelta-holdet

Det var meningen, at Samuel Sanchez skulle have kørt Vuelta a España, der begynder på lørdag. BMC har dog offentliggjort, at han er suspenderet fra holdet med omgående virkning og derfor ikke kommer med til løbet.

BMC meddeler, at de er ekstremt skuffet over at dele nyheden om Sanchez, der vandt OL-guld i landevejsløbet i 2008. Belgiske Loïc Vliegen erstatter Sanchez i Vueltaen.

GHRP-2 var det samme stof, som rytterne Stefano Pirazzi og Nicola Ruffoni blev testet positiv for kort før årets Giro d'Italia. 

Selvom rytternes hold, Bardiani CSF, fik lov til at deltage i Giroen, måtte holdet ikke køre løb i de næste 30 dage.

Udelukkelsen skete som følge af UCI’s regler, der siger, at hvis et hold har to positive dopingprøver inden for 12 måneder, så kan de se frem til en karantæne på mellem 15 og 45 dage.

Også den kvindelige cykelrytter Maria Luisa Calle blev testet positiv for stoffet i 2016. Hun modtog en karantæne på fire år.