Cykling

Storsatsende arabisk hold henter toprytter

Quick-Step Floors mister endnu en af deres bedste ryttere, efter Dan Martin har valgt at forlade holdet.

UAE Emirates har fundet deres nye klassementshåb til næste sæson.

Det bliver Dan Martin, som de seneste to år har kørt sig frem til en plads i top 10 i Tour de France.

Han skifter dermed væk fra Quick-Step Floors, hvor han har kørt de seneste to sæsoner. Det er det andet store tab for det belgiske hold på få dage, efter Marcel Kittel onsdag offentliggjorde sin afsked.

Den irske bjergrytter kommer til at være UAE Emirates' klassementsrytter i de store etapeløb, efter Louis Meintjes mandag offentliggjorde, at han skifter til Team Dimension Data fra næste sæson.

- UAE Emirates deler min vision, mit øje for detaljerne og min passion for sporten. Og når jeg træder ind i de mest vigtige år i min karriere, giver de mig den bedste mulighed for at nå mit potentiale og opfylde mine mål, siger den 30-årige cykelrytter i en pressemeddelelse.

Et ambitiøst hold

Udover Martin har UAE Emirates også fået tilgang af Rory Sutherland og Alexander Kristoff, mens topryttere som Rui Costa, Sacha Modolo og Diego Ulissi har meddelt, at de bliver på holdet.

Det er dermed et stortsatsende hold, som Martin kommer til at køre for fremover.

- Muligheden for at komme til et ambitiøs hold og bruge min erfaring til at skabe et hold, der er i stand til at konkurrere med de bedste i verden, var noget, jeg ikke kunne modstå, fortæller Martin.

Carlos Saronni er holdleder på det arabiske hold, og han glæder sig over at have skrevet kontrakt med endnu en toprytter.

- Vi går efter bringe kvalitetsryttere til holdet. Ryttere med den rette motivation til at repræsentere vores projekt, siger Saronni.

Dan Martin har skrevet under på en toårig aftale med UAE Emirates.