Vuelta-danskere langer ud efter dopet rytter: - En kæmpe idiot

To af de danske ryttere i Vuelta a España retter kritik mod den suspenderede Samuel Sanchez.

Der bliver taget kraftig afstand fra resten af cykelverden til Samuel Sanchez, der torsdag blev testet positiv for brug af det ulovlige væksthormonmiddel GHRP-2.

Spanieren stod ellers til at skulle deltage i årets sidste Grand Tour, Vuelta a España, der begynder lørdag, men blev øjeblikkeligt suspenderet af sit hold, BMC.

Mens Sanchez er ude af det spanske etapeløb, gør danske Lasse Norman Hansen sin debut i løbet. Han undrer sig over, at Sanchez, som vandt OL-guld i 2008 i landevejsløbet, er naiv nok til at tage doping.

- Jeg synes, det er trist og sørgeligt, at en mand som Sanchez skal testes positivt.

- Han har en masse gode resultater, som der vil blive sat spørgsmålstegn ved nu. Det er pisse ærgerligt. Både for ham og BMC og ikke mindst cykelsporten, siger han til TV 2 SPORT.

Jeg har svært ved at tro, at nogle er så dumme, at de prøver at snyde

Michael Mørkøv

Lasse Norman Hansen glæder sig dog over, at den positive dopingprøve kom frem før Vueltaen. På den måde kommer det ikke til at have indflydelse på nogen resultater. Han forstår dog stadig ikke, hvordan Sanchez kunne finde på det.

- Jeg synes, han er en kæmpe idiot, at han har taget doping. Han siger selv, at det er en overraskelse for ham, men væksthormon hopper ikke ligefrem ind i kroppen af sig selv.

Må næsten være en fejl

En anden dansker, der stiller til start i løbet, er Michael Mørkøv. Han mener, det er så dumt, at han næsten ikke kan tro på, det er rigtigt.

- Min første tanke er, at det må være en fejl, og at han et eller andet sted har været uheldig at spise et eller andet proteinpulver, der kan have været noget i. For jeg har svært ved at tro, at nogle er så dumme, at de prøver at snyde, når vi bliver testet så meget, som vi gør i dag.

Både Norman og Mørkøv er enige om, at cykelsporten er blevet en renere sport siden 1990'erne, hvor flere hold gjorde brug af doping.

- Jeg tror, cykelsporten er et rigtig godt sted. Jeg har følt i mange sæsoner, at vi står i en ren sport. Jeg synes, at de resultater, jeg kan opnå, virker realistiske, pointerer Mørkøv

Norman ser fortsat også mere lyst på fremtiden i cykelsporten.

- Jeg stoler på mange flere mennesker nu, end jeg ville have gjort for 10-20 år siden. Det er altid et følsomt emne at udtale sig om. Jeg stoler på langt størstedelen af dem, jeg kører imod – specielt de yngre ryttere.

Se Lasse Norman Hansen, Michael Mørkøv og resten af Vuelta-feltet, når 1. etape af løbet vises på lørdag på TV 2 SPORT.