Vuelta a España

Danske Vuelta-præstationer bliver afgørende for VM-udtagelse

Der bliver masser af kamp for at komme med på det hold, der skal til VM i Norge, lover landstræner Anders Lund.

Se Vuelta a España på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Hvis de seks danske ryttere, som lørdag tager hul på Vuelta a España, ikke havde grunde nok til at køre stærkt, har de nu fået én mere.

Landstræner Anders Lund lokker nemlig med VM-billetter til de, der formår at imponere ham på de spanske landeveje.

- Det er et godt udstillingsvindue, og der er bestemt en mulighed for at køre sig til en VM-billet, siger Anders Lund til TV 2 SPORT.

- I det hele taget er Vueltaen god forberedelse til VM. Og der er flere af de navne, som skal køre løbet, der er i spil, påpeger han.

Lasse Norman Hansen blev tirsdag bekræftet som den sidste dansker i rækken til det spanske etapeløb, som også Christopher Juul-Jensen og Magnus Cort (begge Orica-Scott), Jesper Hansen (Astana), Michael Mørkøv (Katusha-Alpecin) og Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) har pakket kufferterne til.

Kræver toppræstationer

Landstræneren har igen i år seks billetter at dele ud af til de mesterskaber, som begynder i norske Bergen den 16. september. Dem har de danske ryttere sæsonen igennem gjort alt, hvad de kunne for at gøre krav på.

Og det har de gjort så godt, at det har givet Anders Lund problemer.

- Det bliver faktisk ikke en særlig nem udtalelse. Men det er på en positiv baggrund, understreger han.

- Der har været flere stærke, danske rytterpræstationer - det så vi senest i Binckbank Tour.

Her blev Michael Valgren, der ikke kører Vueltaen, nummer seks samlet, mens også Magnus Cort og Søren Kragh Andersen var med fremme på flere etaper.

Der skal noget ud over det sædvanlige til for at overbevise landstræneren.

- Kampen er hård. Det er præstationer på øverste hylde, der skal til for at komme med på holdet. Men det ved jeg, at rytterne er klar over, siger han.

De endelige VM-pladser bliver først fordelt efter den spanske rundfart, der fra lørdag og tre uger frem vises på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.