Vuelta a España

Mørkøv måtte opgive drømmen om etapesejr for holdets kaptajn

Danske Michael Mørkøv havde håbet på at kunne køre med om etapesejren i dag, men forpligtigelserne til holdets kaptajn ødelagde danskerens ambitioner.

Se Vuelta a España på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Han havde drømme om at køre først over målstregen på anden etape af den spanske rundtur.

Men desværre for Michael Mørkøv blev håbet om at hente karrierens anden etapesejr i Vuelta a España ikke til virkelighed søndag.

For selvom sidevinden kom til at spille en stor rolle på anden etape, som den danske Katusta-Alpecin-rytter også ønskede, så var Mørkøv nødt til at fokusere på at hjælpe holdets kaptajn, Ilnur Zakarin, til sidst.

- Afslutningen var lidt hektisk, og jeg blev nødt til at fokusere 100 procent på at passe på Zakarin. Derfor fik jeg desværre ikke mulighed for selv at blande mig i spurten, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

Jeg ved godt, at din primære opgave er at hjælpe Zakarin, men er man alligevel en lille smule skuffet, når man gerne ville have blandet sig til sidst?

- Ja, det er jo klart, men jeg bliver nødt til at holde mit fokus på det, som jeg er blevet bedt om af holdet, og det er at sørge for Zakarin. Nu ved jeg ikke, om det lykkedes for os at få ham ind i samme tid, eller om han taber et par sekunder, men det er i hvert fald ikke det store tab, så det er egentlig okay.

Selv kom Michael Mørkøv i mål som nummer 55. Nu kan danskeren så begynde at forberede sig på en helt anden etapetype, når feltet i morgen rammer de første bjerge i årets Vuelta a España.

- Det bliver jo nærmest et af løbets hårdeste etaper, så det er en etape, der skal overleves og tages meget seriøst, siger Michael Mørkøv.