Vuelta a España

Mørkøv skifter til det mest vindende hold

Den danske cykelrytter Michael Mørkøv forlader Katusha-Alpecin til fordel for belgiske Quick-Step Floors.

Efter et turbulent 2017 forlader Michael Mørkøv det schweiziske cykelhold efter denne sæson.

32-årige Mørkøv skal i stedet køre for det belgiske hold Quick-Step Floors, hvor landsmanden Brian Holm er sportsdirektør. Han har skrevet under på en toårig kontrakt.

- Det er et hold, man beundrer og altid holder øje med i løbene som konkurrent, men vigtigst af alt lader Patrick Lefevere (holdets direktør, red.) og holdet til at få det bedste ud af alle ryttere. Ryttere på min alder har også udviklet sig på holdet, så jeg tror på, skiftet kan udvikle mig som rytter, siger Michael Mørkøv til holdets hjemmeside.

Michael Mørkøv er ekspert i at køre for sprintere, men Quick-Step Floors har netop sagt farvel til den tyske supersprinter Marcel Kittel, der skifter til Katusha.

I stedet kommer Mørkøv til at køre sprintere som italienske Elia Viviani og colombianske Fernando Gaviria frem i massespurterne.

- Vi har fulgt Michael i noget tid, hvor han har vist sig som en af feltets bedste hjælperyttere. En erfaren og hårdtarbejdende rytter, som altid giver sig 110 procent for holdet. Jeg er overbevist om, at denne tilførsel er en win-win-situation for alle involverede, og vi kommer til at udvikle et solidt og succesfuldt forhold, siger holdets direktør Patrick Lefevere.

Michael Mørkøv skal hjælpe Quick-Step til endnu flere sejre i næste sæson. Video: TV 2 SPORT

Quick-Step Floors er det mest vindende hold i 2017 og fører World Touren foran Team Sky.

Vraget til Touren

Michael Mørkøv kom til Katusha-holdet i 2016 på direkte opfordring fra den norske sprinter og nykårede europamester Alexander Kristoff.

Han ville have Mørkøv til at køre leadout i de store løb, hvorfor han også blev udtaget til Tour de France samme år.

Planen var den samme i år, men i 11. time valgte Katusha at vrage danskeren til Touren. Det blev betragtet som Kristoffs endeligt på holdet, da holdet dermed ikke ønskede at give ham sin primære hjælper med.

Selvom begge ryttere har ytret ønske om at fortsætte på samme hold, skilles deres veje nu, for nordmanden har skrevet kontrakt med det arabiske UAE Team Emirates.

Mørkøv kørte i syv sæsoner for det dansk-russiske Tinkoff-hold, inden han for to år siden skiftede til Katusha.

Han kører netop nu med i årets sidste Grand Tour, Vuelta a España, som kan ses på TV 2 SPORT.