Cykling

Brian Holm spillede en rolle i ansættelsen af dansk toprytter

En masse flotte ord om Michael Mørkøv fra Brian Holm fik overbevist Quick-Step Floors om at slå til.

Brian Holm havde en finger med i spillet i Michael Mørkøvs skifte til Quick-Step Floors.

Holm er sportsdirektør på det belgiske hold, og han blev spurgt af holdejeren, Patrick Lefevère, om den danske hjælperytter.

- Jeg forklarede ham, at jeg har et rigtig godt indtryk af Michael Mørkøv. I Danmark bor vi ikke så langt fra hinanden, og jeg har fulgt ham i mange år. Både mens Michael var hos Katusha og før da hos Saxo Bank, siger Brian Holm til BT.

Mørkøv offentliggjorde torsdag, at han fra næste sæson skifter til det belgiske hold, hvor han skal være leadoutmand for sprinterne Elia Viviani og Fernando Gaviria.

Det er især hans fortid fra banecykling, som gør, at Mørkøv er en attraktiv rytter i forbindelse med spurterne.

- Jeg ser Michael som en rytter, der får 110 procent ud af sit talent. Han er meget, meget professionel. Ligesom andre rytttere, der også kører eller har kørt på banen, har han en rigtig god topfart - iøvrigt også i sidevind - og det er vigtigt.

Ville have fulgt norsk sprinter

Beslutningen om at skifte til netop Quick-Step Floors skyldes holdets gode ry samt en mulighed for at udvikle sig endnu mere.

- Det er et hold, man beundrer og altid holder øje med i løbene som konkurrent, men vigtigst af alt lader Patrick Lefevere (holdets direktør, red.) og holdet til at få det bedste ud af alle ryttere.

- Ryttere på min alder har også udviklet sig på holdet, så jeg tror på, skiftet kan udvikle mig som rytter, sagde Michael Mørkøv til holdets hjemmeside.

Michael Mørkøv blev vraget til dette års Tour de France, selvom han ifølge ham selv nærmest var blevet lovet en plads.

Det fik norske Alexander Kristoff til at udtrykke sin utilfredshed med holdets beslutning.

Mørkøv har fungeret som en vigtig hjælper i nordmandens sprintertog, og han har udtalt, at han ønskede at køre på hold med ham.

- Vi har et rigtig godt kammeratskab uden for cykling, og jeg synes, vi har et rigtig godt makkerskab på cyklen. Inderst inde er jeg ked af, at det ikke lykkedes at fortsætte med ham, siger Mørkøv.

Mens Michael Mørkøv har skrevet under på en toårig kontrakt med Quick-Step Floors, skal Kristoff de næste to år køre for UAE Emirates.