Vuelta a España

Froome-udfordrer fortsætter med at imponere

Esteban Chaves har i løbet af de første etaper af Vuelta a España bevist, at han kan følge med Sky-stjernen Chris Froome.

Se Vuelta a España på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Chris Froome har endnu ikke formået at ryste cykelrytteren med rygnummer 41.

Gentagne gange har Orica-Scott-rytteren Esteban Chaves formået at følge med den firedobbelte Tour-vinder, når der har været allermest pres på undervejs i Vuelta a España. Til stor overraskelse for colombianeren selv.

- Ind imellem forstår jeg det ikke selv. Jeg så det her løb som barn. Nu er jeg med, og det er noget helt særligt, sagde han efter femte etape til TV 2 SPORT.

Det var da også kun Chaves og Alberto Contador, der kunne følge Froome på onsdagens afsluttende stigning, mens resten af favoritterne tabte tid. Og årsagen til successen findes i sammenholdet på Orica-Scott-teamet, ifølge Chaves.

- Vi har arbejdet stenhårdt for det her. Vi har arbejdet med kærlighed. Jeg troede på holdet, og de troede på mig.

Efter etapen havde Chris Froome da også kun rosende ord at sige om den 27-årige colombianer.

- Jeg har lært meget om mine rivaler, og især Esteban Chaves ser ud til at være en af de stærkeste klatrer i dette års Vuelta, siger Chris Froome til TV 2 SPORT.

Esteban Chaves ligger i øjeblikket nummer tre i klassementet - 11 sekunder efter Chris Froome.