Cykling

World Tour-hold fritstiller samtlige ryttere

Cykelholdet Cannondale-Drapac kan ikke garantere for økonomien næste år. Derfor er alle ryttere samt personale blevet løst fra deres kontrakter.

Se Vuelta a España på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

En uge inde i årets sidste Grand Tour, Vuelta a España, oplyser driftsselskabet bag Cannondale-Drapac Pro Cycling Team, Slipstream Sports, at alle ryttere samt personale er blevet fritstillet.

Årsagen er, at en ny sponsoraftale er røget i vasken, og derfor er fremtidsudsigterne for cykelholdet særdeles usikre. Alle involverede parter blev informeret lørdag morgen.

- I går modtog vi nedslående nyt om en ny partner, vi havde forventet ville tilslutte sig i 2018. Uden denne støtte kan vi ikke garantere vores økonomiske sikkerhed og dermed vores UCI World Tour licens for 2017, lyder det i en pressemeddelelse.

Slipstream Sports skriver, at selskabet stadig håber at finde en ny sponsor, der kan lægge de nødvendige penge, men sker det ikke, lukker holdet efter denne sæson.

- Vi håber fortsat, at situationen måske løser sig selv inden for de næste par dage, og at holdet kan finde ny økonomisk opbakning. Men uden denne garanti følte vi os forpligtede til at informere de personer, som udgør holdet, om den nuværende situation og give dem tid til at udforske andre muligheder.

I pressemeddelelsen bekræfter Slipstream Sports, at samtlige ryttere og personale nu frit kan finde en ny arbejdsgiver fra næste år. Der står dog også, at alle kontrakter for 2018 vil blive indfriet, hvis fremtiden sikres.

Alle nuværende sponsorer og partnere (Cannondale, Drapac, Oath, POC) står fortsat bag holdet, lyder det i meddelelsen.

Colombianske Rigoberto Urán er blandt rytterne, der er blevet fritstillet. Den 14. august forlængede han ellers sin kontrakt med holdet til og med 2020.