Cykling

Team Sky opruster til fremtiden med to nye stortalenter

Team Sky har taget de langsigtede briller på med erhvervelsen af endnu to eftertragtede cykeltalenter.

Med fem triumfer de seneste seks år i Tour de France har det britiske cykelhold Sky vist sig som en magtfaktor i cykelfeltet.

Og den position gør holdet alt for også at kunne bestride de kommende år.

Søndag skrev Sky kontrakt med det colombianske kæmpetalent Egan Bernal, og mandag hev man endnu to af verdens største cykeltalenter ind i folden.

20-årige Pavel Sivakov fra Rusland og den 21-årige nordmand Kristoffer Halvorsen slutter sig fra næste sæson til Sky-tropperne. 

Som junior vandt Sivakov klassikeren Flandern Rundt, han har en andenplads i Liege-Bastogne-Liege for U23-ryttere, og så vandt han i juni GiroBio - U23-rytternes udgave af Giro d'Italia.

Trods evnerne i klassikere ligner Sivakov en fremtidens mand til etapeløb, og hans egne ambitioner som etapeløbsrytter var en af årsagerne til, at valget faldt på Sky.

- Jeg har kørt godt i etapeløb, og jeg mener, at Sky er verdens bedste etapeløbshold. Jeg føler, at jeg kan udvikle mig mest hos Sky og blive den bedst mulige rytter, siger Sivakov til det britiske holds hjemmeside.

Den norske sprinter Kristoffer Halvorsen vandt sidste år verdensmesterskabet for U23-ryttere.

I den forgangne uge vandt han en etape i "ungdommens Tour de France", Tour de l'Avenir, hvor han sluttede i top-4 på de første seks etaper.