Eksperterne er enige: Disse fire skal med Danmark til VM

Panelet i TV 2 SPORTs cykelpodcast forsøger at sætte det danske VM-hold for landstræner Anders Lund.

Episode 50: "Vuelta" - optaget søndag den 27. august 2017.

En uge efter årets sidste Grand Tour, Vuelta à España, slutter, uddeles de første medaljer ved VM i Bergen. Men hvem skal med til herrernes eliteløb for Danmark? Det og meget mere bliver diskuteret i den seneste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast.

Her bliver Brian Nygaard, Dennis Ritter og Rolf Sørensen bedt om at komme med deres bud på, hvilke seks mand, der skal udgøre det danske landshold til VM i Norge. Og én ting er de i hvert fald helt enige om: Landsholdet kan ikke finde alle seks ryttere i årets Vuelta à España.

- Der er markante navne, som ikke kører Vueltaen, som jeg mener, er vores bedste bud på at vinde. Jeg har sat mit hold ud fra muligheden for at få en medalje, for det er det, vi skal gøre, lyder vurderingen fra Brian Nygaard.

Den betragtning bakker Rolf Sørensen op om. Særligt én dansker, der ikke kører Vueltaen, er der store forventninger til fra ekspertkommentatoren.

- (Michael) Valgren er vores bedste bud på at lave et rigtigt stort resultat sammen med den unge Mads Pedersen. De to kommer til at sidde langt inde i finale, og der har de brug for en støtte, siger Sørensen, der også vurderer, at Vuelta-danskeren Magnus Cort er et godt bud på en mulig medaljetager.

- Jeg tror, han kommer stærkt ud af Vueltaen. Så jeg mener faktisk, at vi har tre kandidater, som kan få en medalje. At vinde er altid meget svært, lyder det fra den tidligere professionelle rytter.

De tre kloge cykelhjerner bliver vredet igennem en længere snak om, hvilke seks danske ryttere, der skal køre herrernes eliteløb og fire navne er Nygaard, Sørensen og Ritter enige om bør køre verdensmesterskaberne for Danmark: Michael Valgren (Astana), Mads Pedersen (Trek-Segafredo) samt Magnus Cort og Christopher Juul-Jensen, der begge kører Vuelta à España for ORICA-Scott.

Men hvem der skal have de sidste to pladser afføder en længere diskussion om særligt betydningen af erfaring op mod evner og alder. Bør man tage erfarne folk som Matti Breschel eller Jakob Fuglsang med? Eller har Michael Mørkøv kørt sig tættere på en plads på det danske VM-hold i Vuelta à España?

Få svaret på de spørgsmål - og på en masse andre - i den seneste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast, hvor panelet også diskuterer Vueltaen frem til første hviledag, årets transfermarked på cykelscenen samt de økonomiske problemer hos Cannondale-Drapac.

Medvirkende: Brian Nygaard, Rolf Sørensen og Dennis Ritter.

Vært: Michael Stærke.

Du kan finde podcasten i iTunes eller på SoundCloud.