Vuelta a España

Mørkøv frygter at ryge ud af Vueltaen: - Der breder sig stor panik

15. etape i Vuelta a España er kort, men ekstremt hård, og derfor kan tidsgrænsen meget nemt komme i spil.

129,4 kilometer falder ind under kategorien 'kort etape'.

Men når det går stejl op ad over 44 kilometer - heraf de sidste knap 30 kilometer til målstregen i Sierra Nevada - bliver der tale om en af de hårdeste og mest hektiske etaper, man kan forestille sig.

Sådan er virkeligheden for Vuelta a España-feltet, der søndag tager hul på 15. etape, og her kommer flere ryttere til at holde et vågent øje med tidsgrænsen.

- For mig breder der sig en stor panik, for når man regner på det, er der kun 24 minutter at tabe. Det er ikke særlig meget med de tre stigninger, vi skal over, så for min del og størstedelen af feltet bliver det en rigtig, rigtig modbydelig etape, siger Katusha-danskeren Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

- Det er en meget reel bekymring. Hvis en rytter ikke er godt kørende eller har nogle som helst problemer, så er det hjem. Det bliver med at stramme ballerne.

På lørdagens etape, som var længere og derfor havde en større tidsgrænse end de 24 minutter, Mørkøv har regnet sig frem til, kom danskeren i mål knap en halv time efter etapevinderen.

Sammen med Mørkøv sad en anden dansker, Lasse Norman Hansen, der er i gang med sin første Grand Tour.

Selvom han også tilhører feltet af tungere ryttere, frygter han ikke for tidsgrænsen søndag.

- Jeg er rimelig fortrøstningsfuld. Jeg føler godt, jeg kunne have kørt en del stærkere i dag (i går, red.), end jeg gjorde og kom rimelig nemt igennem, så jeg har noget at skyde med. Jeg er ikke så bange for tidsgrænsen. Jeg er mere bange for, at jeg kommer til at sidde alene og bøvle med det, siger han til TV 2 SPORT.

- Indtil videre føler jeg, jeg er kommet rimelig nemt igennem, men jeg har til gengæld heller ikke ramt de udbrud, jeg gerne ville, så jeg er ikke gået så dybt, som jeg forventede, jeg ville. I den sidste uge forventer jeg at have noget at skyde med, hvis jeg har det, som jeg har det nu.

15. etape kan ses på TV 2 SPORT med studiestart klokken 13.