Lars Bak benægter dopinganklage

En tidligere dopinglæge fortæller om en episode for 13 år siden, hvor Lars Bak skulle have sagt, at han havde taget EPO i forb. med Luxembourg Rundt.

75-årige Peter Janssen er en tidligere hollandsk cykellæge med bopæl i Thailand. Han er af den overbevisning, at der skal tales åbent om doping - ellers er der intet, der nogensinde ændrer sig, siger han.

Derfor har han valgt at stå frem og fortælle om flere episoder fra sine mere end 30 år i sporten, og i forbifarten får han også nævnt den danske rytter Lars Bak.

- Jeg kan huske, at Lars Bak vandt 1. etape i Luxembourg Rundt i 2004. Meget fint, men vi går til kontrol, og han siger lettere panisk til mig: "Jeg har taget EPO. Pokkers også. Men det gik fint", siger Peter Janssen ifølge de Volkskrant.

På daværende tidspunkt kørte Lars Bak for det hollandske hold BankGiroLoterij, og det var danskerens første sejr som professionel.

Den hollandske avis har fået en kommentar fra Lars Bak, der blankt afviser anklagen gennem sit nuværende hold, Lotto Soudal.

- Jeg er 37 år, har været professionel atlet i 16 år, og jeg har altid elsket og arbejdet for en ren sport. Dette er meget frustrerende og fejlagtigt; jeg har aldrig taget forbudte stoffer, lyder det fra Lars Bak.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Bak, men uden held. Belgiske Lotto Soudal ønsker ikke at kommentere på Peter Janssens anklage.

- Ingen specifik kommentar fra vores side. Lars Bak har været hos os siden 2012, og vi kender ham som en meget loyal rytter. Han er taknemmelig for personalets hjælp, har en 100 procent professionel attitude og er en motivator for sine holdkammerater, skriver holdets pressechef Arne Houtekier i en mail til TV 2 SPORT.

Forældelsesfristen i dopingsager er 10 år, hvilket vil sige, at såfremt Lars Bak tog EPO i 2004, vil han ikke kunne blive straffet.