Syg Sagan melder fra til VM i holdtidskørsel

16x9
Peter Sagan stiller ikke til start for Slovakiet ved dagens holdtidskørsel. Foto: LIONEL BONAVENTURE / Scanpix Denmark

Peter Sagan har problemer med sin hals og tager derfor en pause, så han er klar til søndagens linjeløb.

Se VM i cykling på TV 2 SPORT fra den 17.-24. september

Dagens holdtidskørsel ved verdensmesterskaberne i norske Bergen bliver uden den forsvarende mester i landevejsløbet.

Slovakiske Peter Sagan er nemlig blevet syg og kommer ikke til at stille op for BORA-hansgrohe-holdet. 

Det fortalte holdets sportsdirektør, Enrico Poitschke, til TV 2 Norge aften. Cyclingnews kunne efterfølgende bekræfte, at Sagan har fået feber på sin tur på vej tilbage til Europa.

Han havde været flere uger i højdetræning i USA og kørte efterfølgende to løb i Canada. Han vil nu først rejse til Norge på fredag, hvor han stadig vil forsøge at forsvare sin verdensmestertitel søndag den 24. september.

Sagans træner, Patxi Vila, fortæller, at verdensmesteren døjer med lidt ømhed i halsen.

Han var mere træt, end trænerne havde forudset – især på grund af jetlag

Ralph Scherzer, BORA-hansgrohes presseofficær

- Det var meningen, at han skulle have kørt holdtidskørselen, men vi har besluttet, at det er bedre at tage det stille og roligt, træne hjemme og derefter komme herhen til landevejsløbet. Det er noget med halsen, men der er ikke noget at bekymre sig om, siger han til Cyclingnews.

Bora-sportsdirektøren sagde endvidere til TV 2 Norge, at det måske kunne komme til at påvirke Sagans chancer for at vinde den tredje VM-titel i streg, men dette blev hurtigt skudt ned igen af holdet selv.

- Planen blev ændret, da han nu fuldt ud fokuserer på landevejsløbet. Efter højdetræning i USA og derefter løb i Canada, var han mere træt, end trænerne havde forudset – især på grund af jetlag, siger BORA-hansgrohes presseofficær, Ralph Scherzer.

I stedet er det Jan Barta, Mracus Burghardt, Maciej Bodnar, Patrick Konrad, Alex Saramotins og Lukas Pöstlberger, som stiller til start for BORA-holdet.

Holdtidskørslerne for mænd og kvinder køres søndag og kan ses på TV 2 SPORT. Kvinderne kører fra klokken 11.50, imens mændene sendes afsted klokken 15.20.