Cykling

Dansk VM-håb fik ikke godkendt sin cykel: - Det går bare galt der

18-årige Emma Norsgaard Jørgensen blev nummer 16 på juniorernes enkeltstart ved VM.

Se VM i cykling på TV 2 SPORT

Forhåbningen om en dansk medalje ved de kvindelige juniorers VM-enkeltstart kom aldrig inden for rækkevidde.

Emma Norsgaard Jørgensen, der i samme konkurrence ved EM i starten af august vandt bronze, havde allerede ved første mellemtid tabt knap et minut i forhold til bedste mellemtid, og hun kom i mål som nummer 16.

Den 18-årige dansker fik den værst tænkelige optakt, da hun kort før starten blev tvunget til at finde sig en anden cykel. Hendes egen blev nemlig ikke godkendt.

- Jeg måtte køre på Cecilie Uttrups cykel ude på ruten, og det slår fokus fuldstændig væk for mig. Jeg fik det at vide et kvarter før, jeg skulle starte. Det går bare galt der. Jeg finder slet ikke rytmen og kan ikke finde rundt i de her gear, siger Emma Norsgaard Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Jeg er bare virkelig skuffet og mest af alt sur på mig selv over, at det slår mig ud, at min cykel ikke bliver godkendt. Jeg får en fantastisk cykel stillet til rådighed, men det hjælper ikke noget, for det er ikke den, jeg har trænet på. Det er ikke den, jeg har sat op til mig selv.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Danmarks Cykle Union, der forklarer, at cyklen fra producenten Python ikke var typegodkendt, selvom den ellers levede op til alle standardkrav. Den nye cykeltype var angiveligt ikke blevet sendt til et tjek hos den internationale cykelunion, UCI, hvorfor løbskommissærerne ikke kunne finde den i deres database.

Enkeltstarten blev vundet af italienske Elena Pirrone, der vandt med seks sekunder ned til landsmandinden Alessia Vigilia. Bronzen til til Madeleine Fasnacht.

Norsgaard Jørgensen stiller også op i juniorkvindernes linjeløb, hvor hun vandt sølv ved EM. Efter enkeltstarten var der dog ikke fokus på det, fordi hun ikke kan bruge enkeltstarten til noget fremadrettet.

- Det var bare et lorteløb. Der er ikke mere at sige end det, siger Emma Norsgaard Jørgensen

Emma Norsgaard Jørgensen reagerer på den skuffende 16.-plads, hun kørte sig til ved juniorernes enkeltstart ved VM. Video: Bo Bentsen

U23-herrerne kører enkeltstart klokken 13:05, hvor Danmark har to store medaljekandidater med. Se med på TV 2 SPORT.