Cykling

Dansker fortæller hemmeligheden bag knusende VM-sejr

Det var en suveræn Mikkel Bjerg, der var langt hurtigere end konkurrenterne ved U23-VM i enkeltstart.

Se VM i cykling på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Danske Mikkel Bjerg kan kalde sig selv U23-verdensmester i enkeltstart. En bedrift som kun bliver større af, at han blot er 18 år og for første gang kørte i U23-klassen ved et VM.

- Det er utroligt. Jeg kan ikke forstå det lige nu, sagde han kort efter sejren var en realitet.

Har fokuseret massivt på enkeltstarten

Mikkel Bjerg startede to timer før de største favoritter. Så selv om han satte en fantomtid i mål, havde han blot håbet på, at det ville blive til en top fem eller en medalje. Ikke at det skulle blive guld.

Men da han så mellemtiderne fra favoritterne, kunne kan godt se, at han havde gjort det godt. Så godt at han endte med at være over et minut hurtigere end nummer to. En del af suveræniteten skyldes ifølge ham selv træningen til ruten, der undervejs bød på en stejl stigning.

- De sidste tre måneder har alt handlet om i dag. Heldigvis har jeg undgået sygdom, som er vigtigt i sådan nogle forberedelser, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg vidste, at ruten var hård. Så jeg har tabt mig lidt før denne store dag. Og så forsøgte jeg bare at holde så højt et tempo som muligt på stigningen.

Som verdensmester i U23-enkeltstart får danske Mikkel Bjerg overrakt den regnbuestribede trøje som bevis på sit verdensmesterskab. Video: Bo Bentsen

I august missede han guldet ved EM med blot ét sekund til sin fire år ældre landsmand Kasper Asgreen. Mandag fik han så revanche, da det var ham, der kunne iklæde sig den regnbuestribede trøje, mens Asgreen blev nummer syv.

- Det er mit største resultat i karrieren. Og jeg vil forsøge at gøre det igen næste år, lyder det optimistisk fra Bjerg, som godt ved, at der kommer til at være endnu mere pres på i fremtiden.