Cykling

Stor dansk VM-chance: - Her snakker vi om, om vi får to medaljer

Danmark vandt både guld og sølv i enkeltstart ved U23-EM i starten af august. Tempospecialist tror på en gentagelse ved VM i dag.

Se VM i cykling på TV 2 SPORT

På andendagen ved VM i cykling, som køres i norske Bergen, er der god chance for mere metal om halsen på danskerne.

Søndag var Søren Kragh Andersen med til at vinde guld i holdtidskørsel sammen med Team Sunweb. men Cecilie Uttrup Ludwig vandt bronze med Cervélo-Bigla.

Mandag gælder det U23-herrernes enkeltstart, hvor tre danskere stiller til start, og den tidligere danmarksmester i enkeltstart, Rasmus Quaade, forventer danske medaljer.

- Normalt vil man nok spørge om, hvor stor chancen er for én. Her snakker vi om, om vi får to. Det vil komme meget bag på mig, hvis der ikke kommer i hvert fald én medalje, siger Rasmus Quaade, der skal kommentere enkeltstarten, som starter klokken 13:05.

Kasper Asgreen og Mikkel Bjerg blev henholdsvis nummer et og to, da der blev kørt EM i Danmark i starten af august.

Når man kører så stærkt til DM og har så stor margin ned til resten, så er man bare blandt verdens allerbedste

Rasmus Quaade, prof. cykelrytter

Også ved DM blev de nummer et og to i U23-klassen, mens de på seniorernes enkeltstart blev nummer to og tre.

Asgreen slog Bjerg med næsten et minut til DM i juni, mens der blot var ét sekund mellem dem ved EM, så Rasmus Quaade tror faktisk, at rytternes placeringer bliver byttet om på dagens VM-enkeltstart.

- Jeg tror, Mikkel Bjerg vinder foran Kasper Asgreen. De skilte sig klart ud til EM, siger Quaade.

- Det er svært at sige, om Asgreen kørte op til sit optimale, men Mikkel Bjerg var i hvert fald ikke på sit optimale niveau der. Hvis han kører stærkere nu, er et sekund ikke særlig meget. Især hvis han har forbedret sig så meget, som han har snakket om.

Kasper Asgreen er bookmakernes favorit til at køre VM-guldet hjem, og Quaade tror selvsagt også på, at han kan gøre det, selvom han ser Mikkel Bjerg som favoritten.

- Når man kører så stærkt til DM og har så stor margin ned til resten, så er man bare blandt verdens allerbedste. Det har jeg også kunnet se på mine egne resultater de år, hvor jeg har vundet U23-DM. Det har været med en stor margin ned til de næste, og så har jeg også ligget helt i toppen til VM.

De kvindelige juniorer kører netop nu enkeltstart, hvor danske Emma Norsgaard Jørgensen er blandt favoritterne. U23-herrernes enkeltstart starter klokken 13:05. Det hele kan ses direkte på TV 2 SPORT.

Sådan sender vi resten af ugen:

Tirsdag den 19. september

11:20 Enkeltstart, junior (M)

15:40 Enkeltstart, elite (K)

Onsdag den 20. september

12:50 Enkeltstart, elite (M)

Fredag den 22. september

09:50 Linjeløb, junior (K)

13:00 Linjeløb, U23 (M)

Lørdag den 23. september

08:45 Linjeløb, junior (M)

13:00 Linjeløb, elite (K)

Søndag den 24. september

09:50 Linjeløb, elite (M)