Cykling

Nykåret dansk verdensmester: Jeg råbte og skreg i badet

Mikkel Bjerg bevarede roen umiddelbart efter sin VM-triumf, men på den anden side af pressefolk og guldceremoni fik følelserne frit løb.

Se VM i landevejscykling på TV 2 SPORT.

18 år og allerede verdensmester i enkeltstart i sin første sæson som U23-rytter. 

VM's anden dag blev en helt særlig en af slagsen for Mikkel Bjerg, der tilbagelagde den 37,2 kilometer lange distance på bare 47 minutter og seks sekunder. Over et minut hurtigere end nummer to.

- Det er en helt vild præstation at vinde VM med et minut til nummer to. Jeg tror ikke, det er sket før. Det er en fantastisk præstation, han har leveret. Det kan han virkelig være stolt af, fortæller Mads Würtz, der selv har prøvet at vinde VM-guld i samme disciplin. 

Og selvom Danmarks nye verdensmester virkede utrolig fattet umiddelbart efter den vilde triumf i Bergen, indhentede følelserne ham i timerne efter.

- Det er helt fantastisk at høre de rosende ord. Det er så småt begyndt at gå op for mig.

- Jeg var lidt beskeden til at starte med, synes jeg. Men lige da jeg var i bad, så stod jeg og råbte og skreg og skabte mig som en verdensmester skal, fortæller Mikkel Bjerg til TV 2 SPORT.

Faktisk var det en anden dansker, Kasper Asgreen, der som den forsvarende europamester var blandt favoritterne til VM-titlen, men lige som alle andre blev også han sat til vægs af Mikkel Bjergs taktik. 

- Jeg havde aftalt med min træner, at jeg bare skulle lægge hårdt ud og satse lidt. For hvis man kan vinde U23-VM som førsteårs-rytter, så er det et stort resultat, fortæller Mikkel Bjerg. 

- Hvis man lægger for hårdt ud og flopper lidt og går død mod slutningen, så er det ikke verdens undergang, fordi man har tre skud mere i bøssen til at blive verdensmester. Men i dag lykkedes det og det er et kæmpe resultat.

Både Mikkel Bjerg og Kasper Asgreen er udtaget til U23-linjeløbet, som køres fredag.