Cykling

Froome var ni sekunder fra at blive hentet: - Jeg kom ikke for bronze

Chris Froome var meget tæt på at blive hentet af Tom Dumoulin på onsdagens VM-enkeltstart i Bergen, hvor briten hentede en tredjeplads.

Ni sekunder. 

Så kort tid gik der fra, at Chris Froome krydsede målstregen til, Tom Dumoulin kom bragende ind over selvsamme streg og kunne sikre sig verdensmesterskabet. De få sekunder skal ses i lyset af, at hollænderen startede et halvandet minut efter briten. 

Chris Fromme kørte altså et minut og 21 sekunder langsommere end Dumoulin, og det var lige nøjagtigt nok til en bronzemedalje. 

- Selvfølgelig ville jeg gerne kæmpe med om guldet her. Jeg kom ikke for en tredjeplads, jeg kom for at vinde. Men den stærkeste mand vandt. Tom Dumoulin var utrolig derude i dag, siger Chris Froome til TV 2 SPORT.

Sky-rytteren kom til VM i Bergen efter en lang sæson, hvor det er blevet til den samlede sejr i både Tour de France og Vuelta a Espana. Men han fortryder ikke, at han stillede til start i onsdagens enkeltstart. 

- Nej, slet ikke. Lige siden jeg så ruten første gang med den afslutning, vidste jeg, at jeg ville med. Jeg gav den alt, hvad jeg kunne, men det var ikke nok til at vinde. 

- Jeg ville ikke være derhjemme lige nu og tænke på, hvad det kunne være blevet til. Jeg gav den mit bedste skud, men den stærkeste mand vandt, siger den 32-årige brite. 

Mens Chris Froome tog sig af sæsonens to sidste Grand Tours, så tog Tom Dumoulin sig af den første, da han vandt Giro d' Italia i foråret. Nu forventer Froome at få kamp til stregen i næste års Tour. 

- Det er selvfølgelig lidt tidligt at tænke på næste års Tour de France, men Tom vandt Giroen i år, og jeg er sikker på, at han bliver en af mine største rivaler næste år. Han bliver en alvorlig konkurrent de næste par år - især hvis de laver flere enkeltstarter som den i dag.

Tom Dumoulin er ny verdensmester i enkelstart, efter han satte alle andre konkurrenter til vægs. Video: Christopher Roth

Onsdagens enkeltstart blev Froomes sidste opgave ved VM i Bergen, så nu venter der omsider lidt ferie til den travle brite. 

- Nu glæder jeg mig bare til at komme hjem og bruge noget tid sammen med min familie. 

Se resten af VM på TV 2 SPORT

FREDAG

09:50 Linjeløb, junior (K)

13:00 Linjeløb, U23 (M)

LØRDAG

08:45 Linjeløb, junior (M)

13:00 Linjeløb, elite (K)

SØNDAG

09:50 Linjeløb, elite (M)