Cykling

Overlegen verdensmester chokerede sig selv: Er wattmåleren i stykker?

Tom Dumoulin kørte så hurtigt ved VM i enkeltstart, at han troede, wattmåleren var gået i stykker. Han vandt med næsten et minut.

Ved VM i enkeltstart var Tom Dumoulin helt og aldeles suveræn. Den hollandske favorit vandt med 57,79 sekunder ned til Primoz Roglic og hele 1:21,25 ned til Chris Froome.

- Jeg kan ikke tro det. Det er… Wauw! Det er virkelig fantastisk, sagde Dumoulin efter den overlegne sejr, der gjorde ham lidt bekymret for teknikken på cyklen.

- Jeg troede, min wattmåler var gået i stykker, fordi det viste så høje tal. Jeg havde det virkelig, virkelig godt.

VM-ruten strakte sig over 31 kilometer, hvoraf de sidste 3,4 kilometer steg med 9,1 procent op ad Mount Fløyen.

Den afsluttende stigning var ikke den eneste udfordring, for sidst på dagen begyndte det at regne, og det udfordrede Tom Dumoulin.

- Det startede med at regne, så jeg måtte tage hjørnerne i et roligere tempo. Især på den første kilometer af den sidste stigning, hvor der var mange sving. I hvert eneste sving gled mit baghjul, fordi jeg havde mine enkeltstartshjul på – jeg troede jo, det ville være tørt.

Med afslutningen på Mount Fløyen havde flere ryttere besluttet sig for at køre den første del af ruten på enkeltstartscykel og så skifte til en almindelig cykel.

Tom Dumoulin havde overvejet at skifte, men han besluttede sig for at blive på enkeltstartscyklen fra start til slut.

- Jeg havde regnet med at skifte cykel undervejs, men sidste fredag så jeg stigningen for første gang, og så kom jeg i tvivl. I går tog jeg den endelige beslutning om at lade være med at tage chancen.

- Jeg er en af de af de ryttere, der sagtens kan køre opad på en enkeltstartscykel. Jeg har ingen problemer med at styre den, og jeg tror, det var den rigtige beslutning.  

Tom Dumoulin, vinder af VM i enkeltstart 2017

Med guldet i enkeltstart er den hollandske tempospecialist nu dobbelt verdensmester. I søndags var han med til at vinde holdtidskørslen for Team Sunweb.

- The Double – det er fantastisk. I søndags var det en stor overraskelse, at vi vandt med holdet. I dag var det knap så overraskende, for jeg var nok en af favoritterne. Men det gør det måske bare sværere at bevare roen og leve op til forventningerne.

På søndag kan Dumoulin potentielt set vinde endnu en VM-medalje, når linjeløbet køres. Her er han dog ikke blandt favoritterne, og det er måske grunden til, at han tillader sig selv et par sjove dage efter onsdagens sejr.

- Jeg skal helt sikkert fejre det i dag og i morgen, og så skal jeg til at fokusere på søndagens linjeløb.

Tom Dumoulin blev onsdag verdensmester i enkeltstart. En præstation, som TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen kalder ekstraordinær. Video: Christopher Roth

Se resten af VM på TV 2 SPORT

FREDAG

09:50 Linjeløb, junior (K)

13:00 Linjeløb, U23 (M)

LØRDAG

08:45 Linjeløb, junior (M)

13:00 Linjeløb, elite (K)

SØNDAG

09:50 Linjeløb, elite (M)