Cykling

VM-tilskuer jagtede Tony Martin og blev tacklet hårdt af norsk politi

En tilskuer kom for tæt på Tony Martin få hundrede meter før mål ved onsdagens VM i enkeltstart, inden han blev tacklet af norsk politi.

Der var mange mennesker langs ruten til onsdagens VM i enkeltstart. Rigtig mange mennesker. 

Særligt på den afsluttende stigning, Mount Høyen, var der mødt et stort antal tilskuere op for at følge de sidste kilometer af kampen mod uret. Og da vejen ikke var meget mere end et par meter bred, var tilskuerne ofte meget tæt på rytterne. Nogle var måske lidt for tæt på. 

For da Tony Martin, som den sidste rytter, nåede ind på den sidste halve kilometer, besluttede en tilskuer sig for at løbe efter sidste års verdensmester. Lige indtil norsk politi besluttede, at det var en dårlig idé. 

To betjente kom stormende ud fra siden og satte en skuldertackling ind på den nærgående tilskuer, så selv en amerikansk fodboldspiller ville være imponeret, hvorefter tilskueren røg en tur i jorden. 

- Kæmpe tackling fra norsk politi her, lød det under transmissionen fra TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard. 

Tony Martin kom i mål på en beskeden niendeplads, men Katusha-rytteren var kun 18 sekunder fra Chris Froomes tredjeplads. 

Det fungerede ikke for verdensmesteren

Tony Martin har i mange år været blandt de bedste tempospecialister i verden, men før onsdagens enkeltstart havde han allerede afskrevet mulighederne for at gentage sidste års triumf på grund af den afsluttende stigning.

Men det var ikke kun på stigningen, at tyskeren havde udfordringer. Den firedobbelte verdensmester var bagud fra start. 

- Jeg var aldrig i den rigtige rytme, og jeg følte mig aldrig tilpas på ruten. Jeg kan ikke være glad, men jeg kan heller ikke forvente mere. Det har ikke været mit år, og det var heller ikke min dag, sagde Tony Martin til TV 2 SPORT. 

Tyskeren har haft svært ved at finde melodien i denne sæson, hvor det blot er blevet til to etapesejre. Det er det laveste antal sejre i hans professionelle karriere.  

Hvad er det, der ikke har fungeret for dig? 

- Det er et godt spørgsmål. Hvis jeg vidste det, så ville jeg ændre det. Jeg håber stadig på at komme tilbage. Jeg skal finde ud af, hvad der er galt, og så skal jeg løse det, tilføjede Tony Martin. 

Onsdagens enkeltstart blev vundet af Tom Dumoulin, der vandt med 58 sekunder ned til slovenske Primoz Roglic på andenpladsen. Chris Froome blev nummer tre. 

Tom Dumoulin er ny verdensmester i enkelstart, efter han satte alle andre konkurrenter til vægs. Video: Christopher Roth

Se resten af VM på TV 2 SPORT

FREDAG

09:50 Linjeløb, junior (K)

13:00 Linjeløb, U23 (M)

LØRDAG

08:45 Linjeløb, junior (M)

13:00 Linjeløb, elite (K)

SØNDAG

09:50 Linjeløb, elite (M)