Fuglsangs holdkammerat styrtede på træningstur: - Hjelmen reddede ham

16x9
Ifølge Astana reddede hjelmen i stor stil Gatto. Foto: Astana Pro Team

Den tidligere Tinkoff- og nuværende Astana-rytter Oscar Gatto styrtede torsdag under en træningstur og er med stor sandsynlighed ude resten af året.

- Hjelmen reddede i den grad Oscar Gatto i dag, skrev Astana Pro Team sent torsdag aften på Twitter.

Samtidig delte holdet et billede af den cykelhjelm, som den 32-årige italiener torsdag havde haft på, da han styrtede under en træningstur.

Oscar Gattos hjelm efter styrtet.
Oscar Gattos hjelm efter styrtet. Foto: Twitter@AstanaTeam

- Oscar Gatto styrtede under en træningstur derhjemme, hvor han slog sit hoved og ansigt rigtig slemt. Heldigvis tog hans hjelm en stor del af slaget og reddede rytteren fra alt for alvorlige skader, skriver Astana videre i en pressemeddelelse.

Efter styrtet blev italieneren fragtet til hospitalet for at blive undersøgt grundigt, hvor det viste sig, han ikke havde brækket noget. Til gengæld kunne lægerne konstatere, at han havde flere slemme hudafskrabninger, skrammer og blå mærker - også omkring hovedet og i ansigtet.

Som udgangspunkt skal Oscar Gatto holde sig mindst en uge væk fra cyklen, men Astana skriver, at italierenen med stor sandsynlighed vil være ude resten af 2017-sæsonen, da holdet prioriterer, han helbredes bedst muligt frem for at begynde for tidligt igen.

Den rutinerede italiener har gennemført otte Grand Tours i sin karriere. Senest i 2016 hvor han kørte for Tinkoff, der også havde Alberto Contador med, som dog måtte opgive at gennemføre Touren.

Oscar Gatto var også en del af Astanas hold til VM i holdtidskørsel, hvor de i søndags kørte sig til en 11.-plads.