Grådkvalt dansker vandt VM-sølv oven på nedtur: - Jeg kørte på vreden

Emma Norsgaard Jørgensen vandt VM-sølv fire dage efter, hun blev nægtet at køre enkeltstart på sin egen cykel.

Allerede inden fredagens linjeløb for juniorer havde hun proklameret, at der raseriet skulle trampes ud i pedalerne.

Mandagens enkeltstart blev nemlig mere end kaotisk for 18-årige Emma Norsgaard Jørgensen, der kort inden starten blev nægtet at stille til start på sin egen enkeltstartscykel, fordi den ikke var typegodkendt.

Resultatet blev derefter, og derfor var det en rørt Emma Norsgaard, der fredag kunne juble over en VM-sølvmedalje i linjeløbet.

- Jeg prøvede at komme af sted mange gange derude på nedkørslen, men jeg havde ikke rigtig held med det, for de kørte virkelig stærkt, når det begyndte at gå op ad, hvor jeg ikke kunne være med. Det var helt klart vreden, jeg kørte på i dag.

Er du ked af, I ikke fik muligheden for at spurte om guldmedaljen?

­- Ja, det er jeg virkelig ked af, men jeg er også virkelig glad for min sølvmedalje, siger Emma Norsgaard Jørgensen til TV 2 SPORT.

Italienske Elena Pirrone, der blev verdensmester i enkeltstart, var ganske urørlig i linjeløbet. Hun stak af fra favoritgruppen på næstsidste omgang og blev aldrig hentet igen.

Tilbage i favoritgruppen fik de to danskere, Norsgaard og Caroline Bohé, holdt samling på tingene.

Bohé kørte forrygende for Norsgaard, der altså gjorde arbejdet færdig.

- Jeg er virkelig, virkelig glad. Jeg havde virkelig ikke regnet med det på den her rute. Ej, undskyld, indledte Emma Norsgaard interviewet, inden tårerne tog over, og hun efter en kort pause fulgte op:

- Efter i mandags tænkte jeg, det bare ikke er mit VM i år, men Caroline kørte helt fantastisk for mig til sidst, og uden hende kunne jeg ikke have gjort det. Så tusind tak til hende.

Det var Danmarks anden individuelle medalje ved VM, hvor Mikkel Bjerg tidligere på ugen blev verdensmester i enkeltstart for U23-ryttere.

Desuden har Søren Kragh Andersen vundet VM-guld i holdtidskørsel sammen med Team Sunweb, mens Cecilie Uttrup og Cervélo-Bigla vandt bronze.

Emma Norsgaard Jørgensen vandt VM-sølv i juniorernes linjeløb. Video: Bo Bentsen

Emma Norsgaard Jørgensen har været med i TV 2-dokumentarserien 'Den perfekte opdragelse', som kan ses på TV 2 PLAY.