Cykling

Fik ny verdensmester for en uge siden - nu lukker dansk cykelhold

Det danske cykelhold Team Giant-Castelli lukker. Det har teammanager Brian Vinjebo netop oplyst.

Torsdag i sidste uge meddelte det danske hold Team Giant-Castelli, at de var i store økonomiske problemer.

Holdet manglede tre millioner kroner for at kunne fortsætte i næste sæson, og den ene million skulle senest være fundet i dag, mandag. Det skete ikke.

- Vi gik ud i sidste uge med en melding om, der var deadline i dag, og nu står vi her. Jeg kan sige, at der har været mange interesseret og mange, der har bakket os op og kommet med gode idéer, men den store pengemand kom ikke.

- Det betyder, at Giant-Castelli ikke fortsætter til næste år. Det er en beslutning, der blev taget for to timer siden. Vi kæmpede til det allersidste og prøvede alt, fortalte teammanager Brian Vinjebo på et pressemøde.

Hvor mange penge skiller jer fra at køre videre?

- Det er den million. Så egentlig er det ikke så mange penge, hvis man har dem, men når man ikke har dem, er det liv eller død.

Giant-Castelli kører på kontinental-niveau. Det er det tredje højeste niveau, idet interkontinentale hold og World Tour-hold rangerer højere.

Da Kasper Asgreen som den sidste rytter kom i mål, stod det klart, at Mikkel Bjerg var U23-verdensmester i enkeltstart. Video: Bo Bentsen

For præcis en uge siden fik de en U23-verdensmester i enkeltstart i form af Mikkel Bjerg. Han fortalte i dagens sammenhæng, at han allerede havde fundet et nyt hold:

- Det er spændende. Jeg glæder mig meget til det, og jeg håber, det går i den rigtige retning for holdets skyld. Vi står her og har flere verdensmesterskaber, og så er det lidt sjovere at fortsætte, hvor vi slap i forhold til næste år.

- Jeg skal ikke køre på holdet næste år. Jeg har skrevet en ny kontrakt, men for alle de andre håber jeg, at det fortsætter, og den gode ånd bliver ved.

Hvad skal du næste år?

- Det kan jeg ikke kommentere. Det er den største hemmelighed i hele verden, lød det med et grin fra Mikkel Bjerg.

I PostNord Danmark Rundt viste Giant-Castelli sig frem - både på positiv og uheldig front. 

Holdets rytter Casper Pedersen imponerede med en etapesejr og en samlet tredjeplads, men de kom også i uheldigt søgelys, fordi alle deres enkeltstartscykler blev stjålet undervejs i løbet.