Cykling

Verdensmester havde tårer i øjnene: Holdjagt bliver et kapløb med tiden

Julius Johansen er glad for, at han blev verdensmester, da han nu har en fordel til de andre, som også står og mangler en klub nu.

18-årige Julius Johansen høstede stor succes i sidste uge, hvor han blev juniorverdensmester i linjeløb.

Det så længe også ud til, at der var succes på klubfronten for den unge dansker, da han havde en aftale med det danske hold Giant-Castelli for den næste sæson.

Holdet kunne dog mandag meddele, at de manglede en million kroner til næste sæson, og da de ikke har kunne finde dem, må holdet lukket.

- Vi fik det at vide fem minutter før, vi kom på, og der stod vi også alle sammen med tårer i øjnene. Det er virkelig trist for dansk cykelsport. Det er en hård situation, som det sætter os alle sammen i, da de nu bliver lidt et kapløb med tiden om at skulle ud og finde nye kontrakter, siger Julius Johansen til TV 2 SPORT.

- Jeg har nogle hold, som jeg føler, at jeg kan komme ind på. Men jeg har lige snakket med nogle af de andre, og det er de samme hold, som de har kontakt med også, og hvor mange pladser har de lige? Vi er måske fire mand om en plads, og er det så hvem, der kommer først ud og ringer? 

På nuværende tidspunkt er jeg endnu mere glad for, at jeg vandt VM, fordi det trods alt giver mig en fordel overfor nogle af de andre

Julius Johansen

Den danske juniorverdensmester havde en klar mundtlig aftale med Giant-Castelli, men intet var underskrevet. Der var da også flere kontrakter på borden fra andre holdet inden verdensmesterskaberne, men danskeren ventede på Giant-holdet.

- Grunden til at jeg har trukket den så lang tid er, at jeg syntes, at det var et fedt koncept og på grund af det sammenhold, som de havde. Det var et hold, som jeg rigtig gerne ville have været en del af, siger Julius Johansen.

- Hvis jeg havde skrevet under på en kontrakt før VM, så havde jeg haft et hold nu og ikke stået i den her situation, men jeg ville rigtig gerne se, hvad det hele blev til. På nuværende tidspunkt er jeg endnu mere glad for, at jeg vandt VM, fordi det trods alt giver mig en fordel overfor nogle af de andre, at jeg har en VM-titel i bagagen

Julius Johansen vandt VM-løbet med 51 sekunder til de italienerne Luca Raselli og Michele Gazzoli på henholdsvis anden- og tredjepladsen.