Cykling

Sportsdirektør forbyder fuldskæg på cykelhold

Sportsdirektøren for Sport Vlaanderen - Baloise, Walter Planckaert, ønsker ikke at have ryttere med fuldskæg, da han mener, det er ulækkert.

Ryttere som Rasmus Quaade og Simon Geschke skal ikke gøre sig forhåbninger om at skrive kontrakt med det belgiske cykelhold Sport Vlaanderen - Baloise.  

Ikke på grund af manglende talent på cyklen, men på grund af deres ansigtsbehåring. Sportsdirektør Walter Planckaert har besluttet, at ryttere med fuldskæg ikke har noget at gøre på holdet. 

- Jeg har taget beslutningen for cykelsportens elegance. Vi er et cykelhold med cykelryttere, ikke motorcrosskørere eller rugbyspillere. Det er ulækkert, når ryttere har snot og rester af mad i skægget midt under et løb, siger sportsdirektøren til avisen Het Nieuwsblad

Walter Planckaert understreger i øvrigt, at hvis holdets ryttere ikke accepterer forbuddet, så skal de finde sig et andet hold. 

Sport Vlaanderen - Baloise er kendt for at have talentudviklingen for belgiske ryttere i orden.

Tidligere har det pro kontinentale hold udviklet ryttere Oliver Naesen, Edward Theuns, Yves Lampaert og Victor Campenaerts, der hver især har leveret store resultater på World Touren. 

Quaade kendt for sit skæg

Danske Rasmus Quaade er blevet danmarksmester i enkeltstart to gange og var med til at sikre bronze til det danske banelandshold ved OL i 2016, men udover de flotte resultater har han i flere år også fået opmærksomhed for sit skæg. 

Tilbage i 2015 anlagde tempospecialisten sig således et såkaldt "cykelstyr" i vaskeægte Salvador Dalí-stil. Og det var ikke kun for synets skyld, fortalte han, da TV 2 SPORT spurgte ind til det før klassikeren Liege-Bastogne-Liege for over to år siden. 

- Når man kører stærkt, så kommer vinden ind på en god måde, så man faktisk får mere luft. Der er ikke så mange der kan sige noget imod det, for jeg har rent faktisk prøvet og mærket det, og det er faktisk sådan, at jeg får bedre luft – vindstrømningen kommer bedre ind i munden. 

TV 2 SPORT testede tidligere på året, hvor meget det betyder for Quaades aerodynamik, når han vælger at få sig et fuldskæg. For at testen kunne laves optimalt, måtte han fjerne sit skæg. Det har han dog fået tilbage igen. Du kan se, hvad testen viste her

Rasmus Quaade har i denne sæson kørt for kontinentalholdet Giant-Castelli, der mandag måtte fortælle, at de må dreje nøglen om efter sæsonen. Derfor skal den dobbelte danmarksmester nu på jobjagt. 

Men danskeren skal nok ikke gøre sig de store forhåbninger om at blive en del af Sport Vlaanderen - Baloise. Medmindre han finder barbermaskinen frem, selvfølgelig.