Astana-boss: Fuglsang bliver vores kaptajn i Touren

16x9
Jakob Fuglsang viste gode takter under sidste års Tour de France. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

Astana satser på Jakob Fuglsang i næste års udgave af Tour de France. Det skriver holdets teammanager til Ekstra Bladet.

Det var med stor ærgrelse for Jakob Fuglsang, at han på grund af et brud i albue og håndled måtte udgå af Tour de France i sommer. Efter han for første gang havde fået en kaptajnrolle i løbet.

Men det ser ud til, at den danske cykelrytter får endnu en chance som kaptajn i verdens største cykelløb. Også selvom Fabio Aru, som han delte kaptajnrollen med i år, skulle fortsætte på holdet. Det bekræfter hans manager hos Astana, Dmitri Fofonov.

- Jakob var meget stærk i år, og han var opsat på at være kaptajn i Tour de France. Han har fortjent endnu en chance i Touren, så hvis Fabio bliver på holdet, vil de komme til at køre forskellige programmer, skriver han i en mail til Ekstra Bladet.

Dårligt samarbejde

Jakob Fuglsang kom til årets Tour de France med masser af selvtillid efter sejren i Critérium du Dauphiné.

Den gode form betød, at Astana-holdet satsede både på ham og Aru.

Danskeren viste sig tidligt som en reel kandidat til podiet, da han angreb på en af løbets første bjergetaper. Men Aru kørte ham ind sammen med resten af konkurrenterne.

Jakob Fuglsang mente ikke, det var i orden, at Fabio Aru angreb på niende etape, da danskeren var i udbrud. Video: Ronni Burkal Nielsen

Det gav skår i samarbejdet mellem de to Astana-ryttere. Efter Fuglsang udgik af Tour de France langede han kraftigt ud efter Aru.

- Det ikke et samarbejde, når din holdkammerat angriber efter dig.

- Jeg har sagt til sportsdirektørerne, at jeg ikke synes, det var okay. Det gav de mig egentlig ret i og sagde, det ikke var smart, sagde Fuglsang til TV 2 SPORT.

Mens Jakob Fuglsang forlængede sin kontrakt med Astana, har der været flere rygter om, at Fabio Aru ville forlade holdet. Indtil videre ser italieneren dog fortsat ud til at blive på holdet.