Cykling

Forbød skæg på sit hold: - Det er pinligt at sige sådan noget

Forbud om fuldskæg på belgisk cykelhold er både pinligt og unødvendigt.

I starten af ugen vakte sportsdirektøren for det belgiske cykelhold Sport Vlaanderen - Baloise opsigt, da han offentliggjorde et forbud mod fuldskæg på holdet.

- Jeg har taget beslutningen for cykelsportens elegance. Vi er et cykelhold med cykelryttere, ikke motorcrosskørere eller rugbyspillere. Det er ulækkert, når ryttere har snot og rester af mad i skægget midt under et løb, lød det fra Walter Plackaert til avisen Het Nieuwsblad.

Den holdning, og forbuddet ikke mindst, har naturligvis fået meget opmærksomhed i cykelverden. Nyheden er også nået frem til den danske cykelrytter Rasmus Quaade.

- Det er jo pinligt at sige sådan noget, er Rasmus Quaades første reaktion til TV 2 SPORT.

Udover at være blevet danmarksmester i enkeltstart to gange og været med til at sikre banelandsholdet OL-bronze i 2016, så kan Rasmus Quaade også prale af et fuldskæg. Og danskeren er mildest talt langt fra begejstret for det nye forbud.

- Det er virkelig pinligt, når der ikke er belæg for det rent sportsligt. Han synes ikke, det er velset, men han kunne jo starte med at kigge på hans eget holds trøjer og se, hvor grimme de er.

- Vigtigere ting end skæg

Og den 27-årige dansker er ikke den eneste rytter med skæg, der står hovedrystende tilbage efter skægforbuddet på Sport Vlaanderen - Baloise. Dan Craven kører for Continental-holdet, Israel Cycling Academy, og han er uforstående over Plackaerts holdning.

- Der er meget vigtigere ting at forbyde i cykling end skæg. Om du kan lide skæg eller ej, når du går så langt som at lave et forbud mod det, så ignorerer du andre større problemer, lyder det fra Craven i et interview med cyclingnews.

- Hver gang en rytter er i en ekstrem situation, så er det dét, fotografer fokuserer på. Et styrt, et skæg fuld af snot - det er det, de vil se.

Der er dog ikke grund til at frygte flere anderledes og mærkværdige forbud fra sportsdirektører rundt omkring på de professionelle cykelhold. Rasmus Quaade håber og tror, Walter Plackaerts forbud er en engangsforestilling.

- Jeg tror på, det kun er én tosset belgier, der har den holdning. Jeg tror på, at man kommer længst, hvis man tør være sig selv. Cykelsporten er meget konservativ. Det gør ikke noget, at man stikker lidt ud en gang i mellem.

Rasmus Quaade står fra næste sæson uden kontrakt, efter Team Giant-Castelli tidligere på ugen bekendtgjorde, at der ikke er økonomi til at drive holdet videre næste år.