Stjerne forlader Froome: - Jeg er i en anden kategori

16x9
Mikel Landa trækker for Chris Froome under sommerens Tour de France. Foto: LIONEL BONAVENTURE / Scanpix Denmark

Mikel Landa mener ikke, at hans impulsive kørerstil passer ind hos kontrollerende Team Sky.

Mikel Landa var én af de helt store oplevelser i sommerens Tour de France. Især når det gik opad.

Den lette spanier viste sig flere gange som værende én af de absolut stærkeste, når bjergtinderne i Pyrenæerne og Alperne skulle nedkæmpes. I perioder var han sågar også sin kaptajn, Chris Froome, overlegen.

Spanieren, der i næste sæson skal forsøge at køre sejre hjem til Team Movistar, viste dog loyalitet og troskab til Chris Froome og hjalp sammen med det kontrollerende Sky-mandskab britten til sin fjerde Tour de France-triumf.

Og netop den kontrollerende stil på storholdet havde Mikel Landa problemer med at tilpasse sig.

- Det er ikke let at køre på Sky. Det er et hold, der godt kan lide at have kontrollen over alt. Det hele bliver kørt meget stramt, siger Landa i et interview med Eurosport.

- Jeg er nok lidt i en anden kategori. Jeg kører mere impulsivt, kører på mine føleleser og det er nogle gange svært at forene på Sky.

Ingen dramatik med Quintana og Valverde

Nu skal den 27-årige spanier så finde sig til rette på det spanske storhold Movistar.

Nairo Quintana og Alejandro Valverde får til næste sæson selskab af Mikel Landa på Team Movistar.
Nairo Quintana og Alejandro Valverde får til næste sæson selskab af Mikel Landa på Team Movistar. Foto: JOSE JORDAN / Scanpix Denmark

Her bliver han holdkammerat med profiler som Nairo Quintana og Alejandro Valverde. Men Mikel Landa lover, at der ikke bliver interne problemer, når kaptajnrollerne skal fordeles.

- Der er ingen problemer mellem os. Løbskalenderen er lang, året er langt, og der er mange løb. Efter at have været på et udenlandsk hold i nogle år, hvor jeg har fået få chancer, glæder jeg mig bare til at få chancen for at køre med om sejren i de største løb.

Rygterne har i cykelkredse har længe gået på, at næste års Giro d'Italia bliver den nye Movistar-profils første store mål. Men det vil Mikel Landa ikke bekræfte.

-  Jeg venter på at hele ruten bliver offentliggjort. Men jan kan virkelig godt lide løbet, og før eller siden bliver det et af mine store mål.