Cykling

Dansk stortalent slår timerekord

Den danske cykelrytter Mikkel Bjerg satte lørdag dansk timerekord, da han slog Ole Ritters rekord fra 1974.

For 43 år siden kørte Ole Ritter 48,879 kilometer på 60 minutter på en cykelbane. Den gamle rekord slog 18-årige Mikkel Bjerg lørdag på Odense Cykelbane.

I forbindelse med DM i banecykling satte den nykårede U23-verdensmester i enkeltstart sig i sadlen, og en time senere havde han tilbagelagt 52,311 kilometer, hvilket altså var rigeligt til en danmarksrekord.

Bjerg lagde stærkt ud, og hurtigt stod det klart, at han snart kunne kalde sig Danmarks hurtigste banerytter på en time.

- Det er stort. Opbakningen var massiv, så det var en kæmpe oplevelse, siger en udmattet Mikkel Bjerg til TV 2 SPORT.

Han havde knap nok trådt af pedalerne, før han begyndte at analysere på sit løb.

- Det var vanvittig hårdt. Jeg tror, jeg lagde lidt for hårdt ud i forhold til, hvad der var ideelt. Men jeg fik kørt den fint, og det til sidst fik den alt, hvad den havde.

Tidligere på året slog den danske mester i enkeltstart, Martin Toft Madsen, faktisk Ole Ritters gamle rekord. Men senere blev Toft Madsens løb, hvor han tilbagelagde 52,114 kilometer, slettet på grund af en positiv dopingprøve. Det ville dog heller ikke at have været nok til at slå Mikkel Bjergs løb.

Verdensrekorden er den britiske tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins indehaver af. I 2015 kørte han hele 54,526 kilometer.