Cykling

Dansk Tour-start møder nye udfordringer

Det danske bud på en Tour de France-start i 2021 er blevet udfordret af, at Storbritannien også har meldt sig på banen.

Storbritannien har meldt sig ind i kampen om at lægge grund til nogle Tour de France-etaper i 2021. Det skriver procycling.no og henviser til nogle dokumenter, som BBC Sport er kommet i besiddelse af.

Ambitionerne om Tour-etaper i Storbritannien kan være skidt nyt for Danmark, fordi man fra dansk side kæmper for at få Tour-starten til Danmark i enten 2020 eller 2021. 

I forvejen kæmper Danmark med Norge, der håber at kunne hive verdens største cykelløb til landet i 2020, 2021 eller 2022.

Men nu bliver kampen altså endnu hårdere, efter at også Storbritannien har meldt sig på banen til 2021-udgaven.

Briterne har nylig erfaring med Tour de France, efter man i 2014 lagde grund til løbets første tre etaper med 'Grand Depart' i Leeds.

Dokumenterne, som BBC Sport har fået fat i, melder dog i første omgang ikke noget om, hvilke etaper man har ansøgt om, men det antages, at der er tale om en Tour-start.

Danmark har i flere år forsøgt at få 'Grand Depart' nordpå, og i sommer var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på besøg hos Tour de Frances løbsarrangør, Christian Prudhomme, med det formål at overbevise ham om at lægge starten af verdens største cykelløb i Danmark.