Spansk stjerne dropper Touren næste år

Alejandro Valverde vil ikke køre Tour de France i 2018. Han nævner holdets indkøb som en af årsagerne.

Den spanske cykelstjerne Alejandro Valverde har muligvis kørt sit sidste Tour de France.

Den 37-årige Movistar-rytter vil nemlig ikke køre løbet i 2018, fordi holdet har skrevet kontrakt med Chris Froomes løjtnant Mikel Landa.

Alejandro Valverde fortæller til El Pais, at han hellere vil satse på andre løb.

- Når du ser på det indkøb, vi har gjort (Mikel Landa, red.), og med Nairo (Quintana, red.) på holdet, så vil jeg ikke være med i Touren, siger Valverde til El Pais.

- Jeg vil dedikere mig selv til Ardennerne, Giroen, Vueltaen og VM, hvor især ruten til VM ser virkelig hård ud.

Valverde anerkender, at han kunne udgøre en slagkraftig Tour-trio sammen med Landa og Quintana. Men han vil hellere køre sin egen VM-chance end at hjælpe andre frem mod en Tour-sejr.

- Jeg har kun få muligheder tilbage for at vinde VM. Jeg har seks medaljer, men ingen af dem er af guld. Det bliver meget, meget hårdt i Innsbruck, så det løb satser jeg på.

I 2017 udgik Alejandro Valverde af Tour de France allerede på den første dag, hvor han styrtede på en regnvåd gade i Düsseldorff og flækkede en knæskal. Han er stadig i gang med genoptræningen. 

- Hegnet fik mig til at knække som en melon. Man kunne se knoglen, men jeg indså det ikke, før folk stod og kiggede på mig. Lige nu er mit ene ben tyndere end det andet, da jeg har mistet muskelmasse - men jeg kommer mig, siger Valverde, som er noteret for 93 sejre i sin professionelle karriere.

Tour de France køres i 2018 fra den 7. til den 29. juli. Løbet er flyttet en uge for at undgå et stort overlap med VM i fodbold.