Cykling

Hollænder vil slå Wiggins’ timerekord

Dion Beukeboom vil slå Bradley Wiggins’ timerekord næste år. Og den hollandske cykelrytter vil gøre det i Mexico.

Det er mindre end en uge siden, den bare 18-årige Mikkel Bjerg, slog Ole Ritters legendariske timerekord fra 1974.

Det danske cykeltalent tilbagelagde 52,311 kilometer på de 60 minutter på cykelbanen i Odense.

Den præstation er faktisk den femte bedste, der nogensinde er kørt på verdensplan. Rekordindehaveren er den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins, der tilbage i 2015 bankede 54.526 kilometer af på en time.

Men står den til hollandske mester i individuel forfølgelsesløb, Dion Beukeboom, så bliver Bradley Wiggins’ rekord slået næste år.

Her vil den forholdsvis ukendte hollænder, der i øjeblikket kører for continental-holdet Destil - Jo Piels Cycling Team, nemlig forsøge at slå timerekorden. 

Timerekorden

1. Bradley Wiggins - 2015 - 54.526 km.

2. Tom Zirbel  - 2016 - 53.037 km.

3. Alex Dowsett - 2015 - 52.937 km.

4. Rohan Dennis - 2015 - 52.491 km.

5. Mikkel Bjerg - 2017 - 52.311 km.

- Jeg ved godt, jeg ikke er en bedre cykelrytter end Bradley Wiggins. Men jeg ved, at han satte sin rekord under ikke-ideelle forhold, siger Beukeboom til den hollandske avis AD.

Lufttryk og højder skal hjælpe

Jim van den Berg er Beukebooms træner, og han er slet ikke i tvivl om, at brittens rekord kunne have været bedre.

- Wiggins kørte i London på en bane med et højt lufttryk. Det er her vi ser en mulighed. Den er ikke stor, men vi vil jagte den, siger van den Berg til AD.

Rekordforsøget vil foregå på Aguascalientes i Mexico, og det er der en helt speciel grund til.

Duoen har nemlig regnet sig frem til, at Dion Beukeboom kan spare mellem 25 og 45 watts ved at lave rekordforsøget i Mexico. Banen er nemlig placeret i 2000 meters højde, og det giver et lavere lufttryk – som gerne skulle gavne hollænderen.

Rekordforsøget er planlagt til august næste år, men selvom der et stykke tid til det endnu, så har Dion Beukeboom allerede nu fuld fokus på opgaven.

- De sidste par år har jeg ikke leveret de store resultater på landevejen. Hvis jeg skal være ærlig, så er jeg nok bare ikke god nok.  Men det er lige nøjagtig det her, jeg er god til – en times hårdt arbejde