Cykling

Verdensmester sår tvivl om Tour de France-deltagelse

Dumoulin var suveræn, da han vandt VM i enkeltstart. JONATHAN NACKSTRAND / Scanpix Denmark

Den nykårede verdensmester i enkeltstart er usikker på, om han skal satse på Giro d’Italia eller Tour de France i næste sæson.

Tom Dumoulin trampede fra alt og alle, da han i suveræn stil blev verdensmester i enkeltstart ved VM i Norge for en måned siden.

Mest opsigtsvækkende var det, at den lange hollænder kørte overlegent fra den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froome.

Hvis Tour-ruten alligevel ikke passer mig, hvorfor skulle jeg så tage til Frankrig og forsøge at vinde der?

Tom Dumoulin

Efter den præstation var TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen ikke i tvivl om, at Tom Dumoulin ville kunne true Chris Froome enevælde som Tour de France-konge.

- Med sådan en magtdemonstration er han førsteudfordrer til Froome ved næste Tour de France, lød det for en måneds tid siden.

Men det er slet ikke sikkert, at Tom Dumoulin overhovedet vil stille op til næste år rundtur på de franske landeveje.

- Helt ærligt, så har jeg ikke besluttet noget endnu. Det afhænger af ruten, siger den 26-årige hollænder til den italienske avis La Gazetta dello Sport.

Tom Dumoulin stillede ikke til start ved dette års Tour de France. Hollænderen tog sig en pause efter at have vundet sin første Grand Tour i Giro d’Italia.

Og det er ikke utænkelig, at det bliver et titelforsvar i Italien fremfor en rolle som udfordre i Tour de France.

- Jeg elskede at køre Giro d’Italia, og jeg vil rigtig gerne tilbage og køre det løb. Hvis Tour-ruten alligevel ikke passer mig, hvorfor skulle jeg så tage til Frankrig og forsøge at vinde der?

Og skulle det blive til Giro d’Italia, så er afviser den nykårede verdensmester ikke at gå efter en ’double’.

- Der er flere ryttere, der har forsøgt det. Nibali kørte Giro d’Italia og Vuelta a España i år, og han fik to flotte podieplaceringer ud af det. Det vil jeg også prøve en dag, men hvornår det bliver, ved jeg ikke, lyder det til slut til La Gazetta dello Sport.

Tom Dumoulin og alle andre Tour de France-fans får løftet sløret for næste års rute den 17 oktober.