Lå til at vinde EM-guld - dansker snydt på allersidste sprint

I september blev Julius Johansen juniorverdensmester på landevej, og fredag kunne han så tilføje EM-sølv i banedisciplinen omnium til cv'et.

Julius Johansen har endnu engang sat en tyk streg under, at han er et af dansk cyklings allerstørste talenter.

I sit første EM for seniorer vandt den 18-årige dansker sølv i omnium, hvor rytterne kører fire forskellige discipliner. Han lå ellers til at blive europamester, men blev snydt i den sidste sprint.

Han var med fremme i alle fire discipliner. Julius Johansen vandt den første disciplin, scratch, ganske overbevisende, hvor han vandt med knap en omgang ned til forfølgerne. 

I de to efterfølgende discipliner blev han nummer to i tempoløbet og nummer fem i elimineringsløbet. Dermed førte den unge dansker med 16 point inden det sidste og afgørende pointløb og lå altså til EM-guld.

Her blev det en gyser uden lige, da franske Benjamin Thomas og spanske Albert Torres virkelig pressede danskeren til det yderste.

Spanieren fik fravristet Julius Johansen guldmedaljen til allersidst, da han vandt sprinten på sidste omgang. Johansen fik ingen point, og han mistede dermed førstepladsen med blot to point.

Julius Johansen blev for godt en måned siden juniorverdensmester i linjeløbet, hvor han kørte solo langt udefra og vandt i sikker stil.

Opdateres.