Cykling

Dansk EM-sølv i dramatisk parløb

Casper Pedersen og Niklas Larsen sikrede Danmark den femte medalje ved EM i banecykling, da de vandt sølv i parløbet.

Det danske banelandshold i cykling fik en fornem afslutning på EM i Berlin.

Casper Pedersen og Niklas Larsen sikrede sig en sølvmedalje i parløbet.

Det var et løb, hvor de to danske ryttere havde valgt en taktik, hvor de sparede på kræfterne den første halvdelen af løbet, men med 68 omgange igen angreb Niklas Larsen feltet og sikrede danskerne to spurtsejrer og ekstra 20 point for at tage feltet med en omgang.

På de sidste omgange blev det en hæsblæssende afslutning mellem det polske, franske, belgiske og det danske hold om medaljerne. Her var den franske duo stærkest og slog danskerne med bare et enkelt point mens  polakkerne blev nummer tre.

- Det var et helt vanvittigt tæt parløb. Danskerne viser is i maven og kører et super godt løb. De er et ungt par, der stadig har masser af ting at lære, men helt sikkert med et enormt potentiale, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Alex Rasmussen.

Det var Danmarks femte medalje ved EM i banecykling. Tidligere på ugen vandt Trine Schmidt to guldmedaljer, mens Niklas Larsen fik en sølv og unge Julius Johansen også tog en sølvmedalje i Omnium.