Skuffet Astana-chef: Nu kan vi ikke hente en, der kan vinde Touren

Astanas teammanager, Alexander Vinokourov, er skuffet over Fabio Aru, der tilsyneladende ikke gav tydeligt nok udtryk for, han var på vej væk.

I starten af sidste uge kom det frem, at Astanas italienske stjerne Fabio Aru skifter til det storsatsende UAE Team Emirates fra årsskiftet.

Italieneren stod umiddelbart foran et kontraktudløb med Astana, og derfor virkede det oplagt, at han kunne se sig om efter et nyt hold. Der var bare en lille og alligevel ret afgørende detalje i kontrakten med Astana.

På denne tid af året er det umuligt at finde en erstatning på hans niveau, som har mulighed for at vinde Tour de France

Alexander Vinokourov

Parterne havde nemlig en option på hinanden, så de kunne fortsætte samarbejdet i yderligere et år. Det valgte Fabio Aru dog ikke at benytte sig af og forlod i stedet Astana. Tilsyneladende uden at fortælle særlig meget til sit hold, det fortæller Aexander Vinokourov ifølge det franske medie L'Equipe:

- Han advarede os aldrig om, at han ville forlade os. Han blev jævnligt spurgt til nyheden omkring holdskiftet, men han svarede os aldrig.

- Vi fandt ud af det gennem medierne, og det er virkelig skuffende fra hans side. Det sætter os i en meget svær situation, for på denne tid af året er det umuligt at finde en erstatning på hans niveau, som har mulighed for at vinde Tour de France, siger Alexander Vinokourov.

En udtalelse, der umiddelbart strider lidt imod Astanas tidligere udmeldinger om, at de satser på Jakob Fuglsang som kaptajn i næste års Tour de France. Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard er det dog ikke noget, man skal lægge noget dybere i.

- Jeg ser det mere som en måde at sparke lidt til Aru og vise utilfredshed over for hans måde at agere på. Jeg hæfter mig i stedet ved, at de flere gange har udtalt, at de tror på Jakob Fuglsang som podiekandidat. Det her handler ikke om deres Tour-mulighederne med Jakob, siger Nygaard.

Den danske cykelstjerne forlængede kort før årets Tour de France sin kontrakt med Astana frem til udgangen af 2019.